Polițist din Alba și soția lui, condamnați, după ce au terorizat-o timp de câteva săptămâni pe fosta amantă a bărbatului

Un fost polițist din comuna Scărișoara (Alba) și soția acestuia au fost condamnați la închisoare cu suspendare pentru infracțiuni informatice, după ce au ”terorizat” timp câteva săptămâni o femeie, care a fost amanta bărbatului.

Aug 5, 2022 - 06:52
Urmărește-ne peGoogle news
Polițist din Alba și soția lui, condamnați, după ce au terorizat-o timp de câteva săptămâni pe fosta amantă a bărbatului
Foto: Pixabay/ imagine cu caracter ilustrativ

Povestea incredibilă s-a derulat în perioada februarie - martie 2020 și face obiectul unui dosar instrumentat de DIICOT Alba Iulia. Pe 21 iulie 2022, Tribunalul Alba a pronunțat prima hotărâre în cauză. Fostul poliţist a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 7 luni de închisoare cu suspendare, iar soţia acestuia a primit 2 ani, tot cu suspendare.

Bărbatul (M. A. L.), pensionat între timp, era ajutor de şef de post în comuna Vadu Moţilor şi a avut o relaţie în afara căsătoriei cu o altă femeie. După ce relaţia s-a încheiat, femeia a căutat-o pe soţia poliţistului (M. L.) şi i-a comunicat despre aventura cu soţul ei.

Ulterior, cei doi soţi, de comun acord s-au înţeles şi au gândit un plan de răzbunare bine pus la punct. Astel, au reușit să obțină acces prin fraudă informatică asupra a două numere de telefon aparţinând fostei amante. Ulterior, au accesat conturilor de Facebook, Whatsapp, SMS, Tik Tok ale acesteia şi au demarat o campanie de denigrare a femeii pe toate reţelele de socializare.

Cei doi trimiteau mesaje şi poze indecente rudelor și cunoscuților femeii sau altor persoane alese aleatoriu cărora, în prealabil, le-au fost trimise cereri de prietenie, în numele victimei. Polițistul și soția au reuşit să intre în posesia numerelor de telefon după ce femeia şi o rudă a bărbatului (față de care acuzațiile au fost clasate) au mers la două agenţii ale furnizorului de telefonie mobilă şi au susţinut că au pierdut cartelele de telefon şi vor să le transforme în abonamente. Cei doi au dat informaţii complete şi i-au convins pe angajaţii agenţiilor că ei ar fi avut cartelele de telefon cu numerele pe care le deținea de fapt fosta amantă a polițistului.

În perioada 28.02.2020 – 05.03.2020, după ce a preluat în mod fraudulos numerele de telefon aparţinând persoanei vătămate, inculpatul a accesat fără drept sistemele informatice (conturi Facebook, Whatsapp, Tik Tok, alte date informatice conţinute), a obţinut date informatice ce aparţineau părţii civile şi a reuşit să-i restricţioneze accesul la aceste numere de telefon. În aceeaşi perioadă, după ce a preluat în mod fraudulos numerele de telefon, primul număr fiind asociat contului Facebook denumit, a resetat şi modificat parola de acces cu ajutorul SMS-ului primit şi a restricţionat victimei accesul la contul personal Facebook, precum şi la toate datele informatice asociate acestor numere de telefon (ex. voce, SMS, date mobile, etc)”, se precizează în hotărârea de la Tribunalul Alba.

Victima a depus plângere la poliţie şi a declarat că la un moment dat a primit pe cele două telefoane un mesaj din partea operatorului, prin care era anunţată că numerele au fost trecute în sistem abonament, fără ca ea să solicite acest lucru. Imediat nu a mai avut semnal pe telefoane, iar după un timp a constatat că persoane necunoscute folosesc aplicaţiile mobile în numele său, trimiţând tot felul de mesaje denigratoare la adresa sa, unor rude sau cunoştinţe. A depus plângere penală, iar dosarul a ajuns la DIICOT.

Inculpata L. M. a arătat faptul că, din cauza relaţiei extraconjugale pe care soţul său o avea cu persoana vătămată în cursul anului 2019, care i-ar fi adus numeroase deservicii şi critici şi întrucât cunoştea numerele de telefon folosite de aceasta, a hotărât să se răzbune prin solicitarea alocării acestor numere în sistem abonament, pentru ca apoi să poată avea la dispoziţie toate convorbirile purtate pe reţelele de socializare de persoana vătămată, pe care să le distribuie apropiaţilor acesteia pentru a vedea şi ei cu ce se ocupă cunoştinţa lor, dar mai ales fostului soţ al acesteia, care nu ştia ce face (încă atunci) soţia sa”, se mai susţine în hotărârea instanței de judecată.

Cei doi trebuie să presteze fiecare câte 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. De asemenea, au fost obligaţi să plătească daune morale de 10.000 de euro către fosta amantă a polițistului.

Sursa: Ziare.com, Adevărul.ro