Patru români, arestați în Hawaii, după ce au păcălit mai multe persoane cu bijuterii contrafăcute

Poliţiştii din Kauai, a patra insulă ca mărime din Hawaii, au arestat patru bărbaţi, suspectaţi că au vândut bijuterii contrafăcute în ceea ce oamenii legii descriu ca fiind cea mai recentă înşelătorie care a făcut înconjurul insulelor.

Aug 5, 2022 - 06:32
Urmărește-ne peGoogle news
Patru români, arestați în Hawaii, după ce au păcălit mai multe persoane cu bijuterii contrafăcute
Foto: Pexels/ imagine cu caracter ilustrativ

Poliţiştii i-au identificat pe suspecţi ca fiind originari din România. Mihail Drugan de 32 de ani, Daniel Călin de 24 de ani, Vasile Alexandru de 37 de ani și Nicolae Dragomir de 29 de ani sunt cei patru acuzaţi de înşelătorie, scrie hawaiinewsnow.com, potrivit Observatornews.ro.

Poliția spune că suspecții intrau în discuţii cu diferiţi oameni pe stradă sau chiar mergeau în diverse case, încercând să vândă bijuterii despre care susţineau că erau rare sau chiar antice.

Spuneau de cele mai multe ori că sunt turişti şi că şi-au pierdut portofelul, astfel au nevoie de bani şi s-au decis să vândă bijuteriile. Oamenii nu aveau însă de unde să ştie că bunurile primite erau contrafăcute.

Pentru a face a-i aresta pe cei patru, autorităţile spun că au putut să le dea de urmă suspecților, după ce un martor a fotografiat o plăcuță de înmatriculare a unuia dintre autoturismele folosite de români.

Bărbatul a condus ofițerii la un hotel unde cei patru se aflau şi de unde au fost luați în custodie. Ulterior, ofițerii i-au eliberat pe suspecți în așteptarea anchetei, în timp ce aceștia continuă să verifice mai în amănunt pentru a afla detalii despre înșelătorie.

„Pe lângă acești patru bărbați, investigațiile preliminare dezvăluie că ar putea exista mai multe persoane pe Kauai care comit aceste fapte. Cerem publicului să raporteze orice experiență similară pe care dumneavoastră sau cineva pe care îl cunoașteți le-ați putea întâlni. Dacă este posibil, încercați să țineți cont de caracteristicile individuale ale persoanei, împreună cu modelele de comportament și vehiculele sale, deoarece acestea pot ajuta forțele de ordine în identificarea, reținerea și urmărirea penală a suspecților”, a declarat șeful adjunct Bryson Ponce al Biroului Servicii de Investigații, conform surselor citate.