Femeie din Galați, cercetată penal, după ce a alertat zeci de polițiști, procurori și angajați ai Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române

O femeie din Galați a pus pe jar Poliția din două județe și din Capitală, după ce și-a sunat concubinul și i-a spus ca este sechestrată împreună cu fiica sa minoră într-un sat din județul Galați. Pentru găsirea celor două persoane presupus lipsite de libertate au fost mobilizați zeci de polițiști, procurori și chiar Direcția de Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Aug 4, 2022 - 21:57
Aug 4, 2022 - 21:59
Urmărește-ne peGoogle news
Femeie din Galați, cercetată penal, după ce a alertat zeci de polițiști, procurori și angajați ai Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române
Foto: Poliția Română/ imagine cu caracter ilustrativ

Imediat după ce a fost alertată la 112, Poliția din Galați a mobilizat forțe importante pentru găsirea femeii și a fiicei sale în vârstă de 14 ani. Parchetul a deschis un dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal și a început o operațiune de amploare.

Polițiștii din Galați s-au deplasat mai întâi la Băleni, unde femeia a spus că ar fi ținută captivă. Apoi, a fost contactată sora acesteia, care le-a spus polițiștilor că femeia și fata ei sunt la Botoșani.

A fost alertată Poliția de acolo, care a pornit în căutarea femeii și fiicei acesteia. Cum nu a fost găsită nici la Botoșani, s-a apelat la Direcția de Operațiuni Speciale, care i-a pus femeii presupus sechestrate telefonul mobil sub urmărire.

Așa s-a aflat că aceasta este în București, fiind localizată într-un centru pentru victimele violenței domestice. Mama și fiica sa nu au fost victimele niciunei infracțiuni.

Au fost aduse sub escorta Poliției la Galați, unde femeia este cercetată penal acum pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.

Sursa: EuropaFM