Ambasadorul SUA în China, convocat de ministrul chinez de Externe

Ministerul de Externe de la Beijing l-a convocat marţi pe ambasadorul SUA pentru a-i reproşa acestuia vizita "şocantă" în Taiwan a preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a informat miercuri presa de stat chineză, transmite AFP, citată de Știrile TVR.

Aug 3, 2022 - 07:54
Aug 3, 2022 - 07:56
Urmărește-ne peGoogle news
Ambasadorul SUA în China, convocat de ministrul chinez de Externe
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Adjunctul ministrului chinez de Externe, Xie Feng, i-a transmis ambasadorului american Nicholas Burns un "protest puternic" faţă de vizita lui Nancy Pelosi la Taipei.

"Acest demers este extrem de şocant, iar consecinţele vor fi extrem de grave", a spus Xie, citat de agenţia oficială de presă Xinhua."China nu va rămâne fără reacţie", l-a avertizat oficialul chinez pe ambasadorul SUA.

Vizita celui mai înalt oficial ales al SUA în Taiwan din ultimii 25 de ani a sporit tensiunea dintre cele două mari economii ale lumii, Beijingul considerând-o o provocare majoră.

Xie Feng a avertizat că SUA "vor plăti preţul propriilor greşeli" şi a îndemnat Washingtonul să "îşi corecteze imediat greşelile, să ia măsuri practice pentru a anula efectele negative cauzate de vizita doamnei Pelosi în Taiwan", a raportat Xinhua.

Nancy Pelosi a aterizat în Taiwan marţi seară, în pofida unei serii de avertismente din partea autorităţilor de la Beijing.