Mai mulți români au rămas fără bani, după ce i-au trimis poze cu cardurile bancare unei tinere care le-a promis videoclipuri erotice cu ea

Mai mulți cetățeni care au accesat rubrica ”matrimoniale” existentă pe un site specializat în mică publicitate au rămas fără bani în cont după ce au acceptat să cumpere serviciile unei tinere care vindea videoclipuri erotice în care ea era protagonista.

Aug 3, 2022 - 06:49
Urmărește-ne peGoogle news
Mai mulți români au rămas fără bani, după ce i-au trimis poze cu cardurile bancare unei tinere care le-a promis videoclipuri erotice cu ea
Foto: Pixabay/ imagine cu caracter ilustrativ

Naivi, clienții au acceptat să plătească filmele trimițând fotografii ale cardurilor bancare, crezând că așa se procedează atunci cânt trebuie să efectuezi o plată online. Când s-au trezit cu zero lei în cont, oamenii au cerut ajutorul autorităților.

Unul dintre clienții păgubiți, Sorin Denis M., a mărturisit că în august 2020 a accesat site-ul publi24.ro, rubrica matrimoniale, unde a găsit un anunț al unei persoane de sex feminin, care transmitea contra cost, prin intermediul aplicației WhatsApp, clipuri video cu aceasta în ipostaze sexy.

Interesat de afacere, bărbatul, un tânăr din Caraș-Severin, a luat legătura cu persoana respectivă care i-a solicitat fotografii cu cardul bancar, față/verso, unde sunt menționate datele de identificare ale cardului.

Convins că aceasta este procedura, bărbatul s-a conformat în vederea plății contravalorii imaginilor și clipurilor video transmise. Nu i s-a părut nimic bizar că imediat ce a primit fotografiile cu cardul ”domnișoara” i-a blocat accesul la numărul ei de telefon.

A realizat ce făcuse abia o lună mai târziu când a dorit să facă o plată cu cardul, dar a fost înștiințat că nu are fonduri suficiente, fapt pentru care s-a deplasat la o sucursală a bănci pentru eliberarea unui extras de cont. În acel moment, bărbatul a constatat că suma de 13.000 lei, a fost transferată, fără acordul său în data de 10.09.2021 către conturi Orange Money și BT Pay, tranzacții efectuate fără să-și dea acceptul. În aceeași situație a fost și un alt bărbat care, printr-un procedeu similar, a rămas fără banii strânși pentru a plăti grădinița copilului. În cont mai avea suma de 6 lei, fiindu-i retrasă suma de 3.850 lei fără acordul lui, de către persoane necunoscute după o ”afacere” cu un client găsit pe același site de anunțuri.

Se pare că cei doi nu sunt nici pe departe singurii păgubiți. Ancheta declanșată de autoritățile din Caras Severin a dus la doi indivizi, Liviu Rubină și Jozsef Lakatos, care au recunoscut faptele săvârşite, declarând că, în perioada iulie-septembrie 2020, au racolat mai multe persoane prin intermediul site-ului www.publi.24.ro, rubrica matrimoniale, cărora le solicitau datele cardurilor bancare pe care ulterior le introduceau în aplicația Orange Money și BT Pay după care retrăgeau toți banii de pe acestea.

Cei doi, Rubină și Lakatos, mai sunt trimiși în judecată într-un dosar similar care se află pe rolul Tribunalului Timiș. În această cauză, procurorii timișeni au dispus sechestrarea sumelor de bani, 69.900 lei 2.600 lei și 250 euro, găsite în locuința infractorilor în timpul perchezițiilor.

În această fază a procesului, infractorii au primit pedepse de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității la Primăria Timișoara, sentința nefiind definitivă.

Sursa: Ziare.com