Premierul Ciucă: Facturile nu se vor dubla, dar nici nu putem să reducem mai mult prețurile

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți seară, că românii nu vor avea probleme de alimentare cu gazele naturale, în actualul crizei profunde provocate de războiul din Ucraina. Mai mult, șeful guvernului a afirmat că valoarea facturilor nu se va dubla, pentru că prețurile au fost deja stabilite.

Aug 2, 2022 - 21:56
Urmărește-ne peGoogle news
Premierul Ciucă: Facturile nu se vor dubla, dar nici nu putem să reducem mai mult prețurile
Foto: Nicolae Ciucă/Facebook

„Avem în momentul de față peste 1,8 milioane de metri cubi înmagazinați, ceea ce ne duce mult peste pragul pe care îl aveam asumat la 1 august, care era de 47%, la 1 septembrie 57%. Am depășit și pragul pe care îl avem de îndeplinit pentru 1 septembrie, motiv pentru care cotinuăm să ne asigurăm necesarul de gaz înmagazinat în depozitele proprii și dau asigurări că populația nu va fi afectată în ceea ce privește asigurarea gazului“, a afirmat Nicolae Ciucă, la finalul unei ședințe a liderilor PNL.

"Oamenii nu trebuie să primească facturi duble. Acest lucru nu trebuie să se întâmmple. Dacă s-a întâmplat, este o greșeală. Până în acest monent, la nivelul ANRE s-au primit toate facturile pentru noiembrie-martie. Nu avem încă o lună încheiată, aprilie de exemplu. Când vom încheia, vom veni cu o analiză privind o ajutare a prețului la energie. (...) România nu vor fi afectați de măsurile luate în acest sens. O reducere a prețului mai mult ca acum nu se poate. Trebuie să fim onești, acesta este bugetul", a mai afirmat premierul.