AEP: Partidele politice au cheltuit 60,42% din subvenţiile de la bugetul de stat în perioada ianuarie-iunie

Autoritatea Electorală Permanentă a informat luni, 1 august, că partidele politice au cheltuit 60,42% din subvenţiile de la bugetul de stat în intervalul ianuarie-iunie al acestui an.

Aug 1, 2022 - 19:54
Urmărește-ne peGoogle news
AEP: Partidele politice au cheltuit 60,42% din subvenţiile de la bugetul de stat în perioada ianuarie-iunie
Foto: Camera Deputaților/ imagine cu caracter ilustrativ

Ponderea cea mai mare în cazul PSD şi PNL au avut-o cheltuielile pentru presă şi propagandă.

AEP mai precizează că, în perioada ianuarie-iunie a anului curent, au fost vărsate în conturile formaţiunilor politice sume în valoare de 124.890.327,26 lei, reprezentând subvenţii de la bugetul de stat.

Privind structura cheltuielilor angajate din subvenţia de la bugetul de stat, ponderea cea mai mare au avut-o următoarele categorii de cheltuieli:

- în cazul Partidului Social Democrat, cheltuielile pentru presă şi propagandă au reprezentat 73,85%, iar în cazul Partidului Naţional Liberal, acestea au reprezentat 73,80%;

- Partidul Mişcarea Populară a înregistrat cheltuieli pentru presă şi propagandă în procent de 25,15% din totalul cheltuielilor efectuate;

- De asemenea, pentru Partidul Pro România, cheltuielile cu personalul şi cheltuielile cu onorariile avocaţilor, executorilor şi experţilor au reprezentat 44,01% fiecare.

- În cazul Uniunii Salvaţi România, cheltuielile cu personalul au reprezentat 34,19% din totalul cheltuielilor efectuate”, mai indică AEP, în comunicatul de presă.

AEP a adăugat că analiza grafică şi situaţia detaliată a cheltuielilor angajate de către formaţiunile politice în anul 2022, exprimată atât în sume fixe cât şi în procente, au fost publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente