O şoferiţă fără permis, care a ucis o fetiţă de 4 ani pe o şosea din judeţul Iaşi, a scăpat de acuzaţia de ucidere din culpă

Accidentul s-a produs chiar în faţa casei Anastasiei, o fetiţă de doar 4 ani, care se juca împreună cu alte câteva prietene, când a fost spulberată de o şoferiţă fără permis de conducere.

Iul 31, 2022 - 21:54
Iul 31, 2022 - 21:54
Urmărește-ne peGoogle news
O şoferiţă fără permis, care a ucis o fetiţă de 4 ani pe o şosea din judeţul Iaşi, a scăpat de acuzaţia de ucidere din culpă
Foto: Poliția Română/ imagine cu caracter ilustrativ

Şoferiţa fără permis, în vârstă de 28 de ani, care la începutul lunii iunie 2022 a accidentat mortal o fetiţă de doar 4 ani pe o şosea din judeţul Iaşi, a scăpat de acuzaţia de ucidere din culpă, după ce magistraţii au apreciat că femeia nu ar fi putut evita accidentul nici dacă ar fi avut permis de conducere.

Copila şi-a găsit sfârşitul chiar în faţa casei, fiind lovită de maşina condusă de femeia care s-a scuzat în faţa judecătorilor, spunând că se grăbea să ajungă la o rudă care îşi luase zilele. De asemenea, aceasta a spus că deşi nu deţinea un permis auto valabil în România, a făcut în trecut câteva cursuri auto în Suedia.

"La data de 01.06.2022, orele 18:37, inculpata C.M., în timp ce conducea autoturismul marca VW, pe DS 516 în localitatea Sticlăria, comuna Scobinţi, judeţul Iaşi, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a acroşat cu partea din stânga faţă a autovehiculului pe minora D. E.-A., de 4 ani, care se juca împreună cu un grup de copii pe drum şi care a alergat să traverseze strada, prin loc nepermis, prin spatele unui autoturism (Taxi) marca Dacia, oprit pe sensul opus de mers, accident în urma căruia minora a decedat", transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Hîrlău.

Magistraţii sunt de părere că femeia nu ar fi putut evita accidentul nici dacă ar fi deţinut permis de conducere.

„Inculpata nu a încălcat alte dispoziţii legale, în afară de a conduce autoturismul fără permis, şi nu a avut posibilitatea evitării producerii accidentului. În consecinţă, producerea evenimentului rutier nu poate fi imputată acesteia, deoarece între conducerea autoturismului fără a deţine permis de conducere şi moartea victimei nu există legătură de cauzalitate. Şi în situaţia în care inculpata ar fi deţinut permis de conducere, având în vedere împrejurările săvârşirii faptei era în imposibilitate de a evita accidentul rutier", se mai arată în comunicatul transmis de către Parchet.

În urma deciziei, femeia a fost trimisă judecată, în stare de arest la domiciliu, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Sursa: Adevărul.ro