VIDEO: Mină marină, găsită și detonată în zona Eforie

O misiune de distrugere a unei mine marine, în raionul maritim Eforie, este în desfășurare duminică seară, informează Ministerul Apărării Naționale (MApN). Mina plutea în derivă, la o distanţă de 3,6 km în largul ţărmului românesc.

Iul 31, 2022 - 21:19
Iul 31, 2022 - 21:28
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Mină marină, găsită și detonată în zona Eforie
Foto: Forțele Navale Române/ Imagine cu caracter ilustrativ

O echipă de scafandri de luptă EOD, din cadrul Forţelor Navale Române, specializaţi în dezamorsarea şi distrugerea dispozitivelor explozive, execută astăzi 31 iulie, o misiune de distrugere a unei mine marine, aflată în derivă, la o distanţă de aproximativ 2 mile marine (3,6 km), în largul ţărmului românesc, travers de Eforie”, anunţă, duminică seară, Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că mina a fost descoperită de o structură a Gărzii de Coastă, iar intervenţia scafandrilor EOD a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaţionale naţionale, specifice pentru astfel de situaţii.

„Imediat, conducerea Forţelor Navale a ordonat Centrului 39 Scafandri să ia măsurile necesare pentru a trimite echipa de scafandri de intervenţie în raionul maritim indicat, pentru investigarea situaţiei şi eliminarea pericolului din apele teritoriale româneşti”, a mai precizat ministerul.

Echipa Forţelor Navale şi-a început misiunea in jurul orelor 19:30.