Ministrul Muncii: Căutăm soluții să extindem măsurile sociale, nu doar la categoriile vulnerabile, pentru că toți cetățenii au fost afectați de scumpiri

Marius Budăi, ministrul Muncii, anunță noi măsuri sociale pentru români, în special pentru pensionari.

Iul 31, 2022 - 21:10
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Muncii: Căutăm soluții să extindem măsurile sociale, nu doar la categoriile vulnerabile, pentru că toți cetățenii au fost afectați de scumpiri
Foto: Guvernul României

Oficialul de la Ministerul Muncii susține că următoarele măsuri nu vor viza doar pensionarii cu cele mai mici venituri.

Într-un interviu dat duminică seara, la România TV, ministrul a promis că va reveni în scurt timp cu detalii despre proiectele de la minister.

„Eu consider că aceasta ar trebui să fie grija guvernanților, de zi cu zi, să caute soluții indiferent de provocări și avem suficiente astăzi. Trebuie să căutăm soluții să extindem aceste măsuri, nu doar la categoriile vulnerabile, pentru că toți cetățenii au fost afectați de aceste scumpiri. Puterea de cumpărare a fost afectată.

Lucrăm la un nou pachet de măsuri. Îmi cer scuze cetățenilor – nu suntem în posibilitate de a anunța ceea ce vom implementa. Lucrăm la rectificarea bugetară. Identificăm soluții pentru a crea măsuri echilibrate între pachetul social și cel economic.

Discutăm și cu premierul României, noi suntem parte a coaliției și avem discuții repetate.

Nu vrem să dezamăgim. Când vom decide, vom anunța ceea ce se va implementa”, a declarat Marius Budăi.

Oficialul guvernului a amintit că PSD vrea să elimine gafele comise de PNL și USR din PNRR, cu privire la plafonarea pensiilor, la un anumit procent din PIB.

„Nu suntem adepții tăierilor de pensii și salarii (…) Nu susținem acest proiect năucitor și neromânesc din PNRR, până în 2070″, a mai punctat ministrul Budăi.