Un pompier voluntar din Franța a provocat o serie de incendii de vegetație în sudul țării

Un pompier voluntar din sudul Franței a fost reținut după ce a provocat în mod deliberat o serie de incendii de vegetație care au dus la evacuarea a mii de persoane. „Pompierul piroman” – cum l-a numit presa franceză – spune că a pus focul deoarece e dependent de adrenalină. El riscă acum până la 15 ani de închisoare.

Iul 30, 2022 - 16:50
Urmărește-ne peGoogle news
Un pompier voluntar din Franța a provocat o serie de incendii de vegetație în sudul țării
Foto: Unsplash/ imagine cu caracter ilustrativ

Procurorul din Montpellier, Fabrice Belargent, a declarat într-un comunicat că bărbatul, de 30 de ani, a recunoscut că a provocat incendii cu o brichetă pe 26 mai, 21 iulie și, cel mai recent, în noaptea de 26-27 iulie.

„Întrebat despre motivul său, el a declarat că a făcut acest lucru pentru a provoca o intervenție a pompierilor pentru a-l salva dintr-un mediu familial copleșitor și din cauza emoției pe care i-o provocau aceste intervenții în timpul incendiilor”, a spus Belargent, citat de France24.

Adrenalină a numit-o el, sunt propriile lui cuvinte. El a mai spus că avea o nevoie să fie cunoscut la nivel de societate”, a adăugat procurorul.

Slujba cu normă întreagă a bărbatului, al cărui nume nu a fost dat publicității, era cea de pădurar, prevenirea incendiilor fiind una dintre responsabilitățile sale principale.

Avocata sa, Marie Bar, a declarat pentru BFM TV că, în timpul interogatoriului, bărbatul „și-a exprimat un regret profund și mai ales un puternic sentiment de rușine”.

Ea a confirmat că acesta a fost plasat în arest preventiv de către un judecător de instrucție înainte de proces.

„Și-a cerut scuze pompierilor cu care lucrează, deoarece îi numește marea lui familie. Este o persoană care este foarte devotată muncii sale. Îi este greu să explice. Într-un fel, este ușurat că a fost arestat. El o explică ca fiind o dependență”, a spus ea.

Dacă va fi condamnat, el riscă până la 15 ani de închisoare și o amendă de 150.000 de euro.

„Este dezgustător să avem în cadrul organizației acest tip de individ”, a declarat pentru BFM fostul colonel de pompieri Ludovic Pinganaud, adăugând că din cei 200.000 de pompieri voluntari din Franța există doar „câțiva bolnavi” dependenți de incendii.