Lucian Bode: Aderarea României la spaţiul Schengen a fost şi rămâne un obiectiv important

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, se află într-o vizită oficială în Grecia, unde a participat la o întrevedere cu Christos Stylianides, ministrul elen pentru crize climatice şi protecţie civilă.

Iul 29, 2022 - 20:30
Urmărește-ne peGoogle news
Lucian Bode: Aderarea României la spaţiul Schengen a fost şi rămâne un obiectiv important
Foto: Lucian Bode/ Facebook

Lucian Bode precizează că în cadrul discuţiilor avute cu ministrul elen s-a aflat şi subiectul aderării României la spaţiul Schengen. Ministrul susţine că trebuie recunoscut  rolul esenţial al României în securitatea Uniunii Europene.

Legat de aderarea României la spaţiul Schengen, acesta a fost şi rămâne un obiectiv important pentru România şi contăm în continuare pe sprijinul Greciei în acest sens. I-am transmis omologului meu că este necesar să fie recunoscut rolul esenţial pe care România îl are în arhitectura de securitate a UE şi i-am mulţumit pentru sprijinul constant al Greciei în ceea ce priveşte atingerea acestui obiectiv”, a explicat Lucian Bode într-o postare pe Facebook.

România oferă sprijin Greciei în lupta cu incendiile de vegetaţie şi a pus la dispoziţie pompieri şi mijloace tehnice specializate în stingerea incendiilor de vegetaţie şi pădure. Ministrul român a asigurat în continuare Grecia de sprijinul României şi a subliniat importanţa solidarităţii faţă de poporul elen.

Gradul de maturitate la care a ajuns sistemul de gestionare a situaţiilor de urgenţă din România se reflectă în rolul extrem de activ pe care România îl joacă în ultimii ani la nivel european. România a dovedit că are capacitatea să furnizeze expertiză la nivel european în privinţa gestionării situaţiilor de urgenţă, fiind un partener activ şi de încredere în cadrul Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene”, a mai precizat ministrul.