Purtătorul de cuvânt al UDMR: Cuvintele lui Viktor Orban au fost scoase din context, nu e cazul să dăm noi explicații

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedus Csilla, susţine că nu este nevoie ca partidul din care face parte să dea explicaţii în legătură cu discursul lui Viktor Orban de la Băile Tuşnad.

Iul 29, 2022 - 17:54
Iul 29, 2022 - 18:22
Urmărește-ne peGoogle news
Purtătorul de cuvânt al UDMR: Cuvintele lui Viktor Orban au fost scoase din context, nu e cazul să dăm noi explicații
Foto: Hegedus Csilla

Hegedus Csilla a declarat pentru Antena 3 că formaţiunea politică nu va oferi explicaţii, după ce preşedintele României a cerut UDMR „clarificări publice”.

„Nu comentăm declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis. Cuvintele premierului Ungariei, Orban Viktor, de la Băile Tuşnad, au fost scoase din context şi nu e cazul ca noi să dăm explicaţii”, a transmis, vineri, purtătorul de cuvânt al UDMR.

Klaus Iohannis a cerut explicaţiile din partea UDMR, după scandalul provocat de declaraţiile lui Viktor Orban. Şeful statului susţine că afirmaţiile premierului maghiar sunt inadmisibile şi constituie o mare problemă pentru România.

„Eu cred că e nevoie de clarificări publice din partea UDMR-ului, fiindcă acolo au fost oameni din UDMR. Ei trebuie să explice dacă au fost de acord cu conţinutul acelui discurs, pe care l-au aplaudat, ceea ce ar fi foarte grav, sau nu au înţeles discursul şi au aplaudat generic. Nimeni nu vrea să provoace o criză guvernamentală pentru că un înalt oficial a avut un discurs eronat”, a spus Iohannis.

Alina Gorghiu, preşedintă interimară a Senatului, a declarat că nu se pune problema ieşirii UDMR de la guvernare, dar a subliniat că partidele din Coaliţie nu pot să tacă după ce unii politicieni, cum e şi cazul lui Viktor Orban, fac declaraţii controversate.

Ulterior, preşedinta interimară a Senatului s-a declarat oprimist privind reevaluarea UDMR: „După ce au văzut valul de reacţii europene, a celor din Coaliţie, sunt convinsă că această reeevaluare va veni”.