Ministrul Educaţiei spune că primeşte zilnic mesaje de ameninţare cu moartea, explicite

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a reiterat joi, 28 iulie, necesitatea unei schimbări ”majore” în sistemul de învățământ, anunțând că primește zilnic mesaje de ameninţare cu moartea.

Iul 28, 2022 - 21:37
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Educaţiei spune că primeşte zilnic mesaje de ameninţare cu moartea, explicite
Foto: Guvernul României

”Când toată lumea este nemulţumită, este momentul unei schimbări radicale. O schimbare radicală de reformă întâmpină o rezistenţă firească din partea unui sistem care este un sistem inerţial, prin excelenţă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Acesta a spus că primeşte zilnic mesaje de ameninţare cu moartea, dar că nu a depus plângere la Poliție și nu ”se va lăsa pradă emoțiilor”.

”Eu personal primesc zilnic mesaje de ameninţare cu moartea (...) Construiesc în educaţie, cu multă determinare şi fără să mă las pradă emoţiilor, nu am dreptul să mă las pradă emoţiilor, ca orice cetăţean, din moment ce mi-am asumat schimbarea sistemului de educaţie din România”, a mai declarat ministrul.

Despre aceste mesaje, Cîmpeanu a spus că sunt foarte explicite. ”Se precizează felul, momentul, tot felul de detalii în aceste mesaje. Este lipsa de educaţie manifestată pe mai multe planuri, este şi rezistenţa sistemului la schimbare”.

Întrebat dacă mesajele au legătură cu rezistenţa sistemului la schimbare, ministrul a precizat că a primit peste 10.000 de propuneri de modificare a Legilor Educaţiei aflate în dezbatere.

”Faptul că există atât de mare rezistenţă ne îndreptăţeşte să credem că aceste legi sunt bune. Dacă nu ar fi fost rezistenţă sau dacă toate lumea le-ar fi aplaudat, ar fi fost un semnal de alarmă”, a mai declarat Cîmpeanu.