NATO îşi întăreşte flancul de est: mai multe avioane supersonice invizibile pe radar, trimise de americani în Polonia

Şase avioane de luptă invizibile pe radar F-22 Raptor ale Forțelor Aeriene americane sunt trimise în Polonia cu scopul de a întări flancul estic al NATO la cinci luni de la invazia Rusiei în Polonia.

Iul 28, 2022 - 21:19
Urmărește-ne peGoogle news
NATO îşi întăreşte flancul de est: mai multe avioane supersonice invizibile pe radar, trimise de americani în Polonia
Foto: Pixabay/ imagine cu caracter ilustrativ

În timp ce Rusia amenință cu „acțiuni mai dure” împotriva SUA dacă vor continua să înarmeze Ucraina, șase avioane supersonice F-22 Raptor aparţinând Forțelor Aeriene ale SUA au sosit în Anglia cu destinaţia finală Polonia. Această desfășurare de forţe este fără precedent. Avioanele F-22 au mai vizitat Polonia, dar doar două dintre ele au fost în ceea ce se poate numi mai mult o misiune de bunăvoință și reasigurare decât o desfășurare, potrivit thedrive.com.

Avioanele de vânătoare din generația a cincea sunt din Escadrila 90 de Luptă, parte a aripii a 3-a a Forțelor Aeriene de la baza comună Elmendorf-Richardson, din Alaska. Aeronavele au sosit marți la RAF Lakenheath din Anglia, în drum spre Baza Aeriană Tactică 32 din Łask, Polonia. Odată desfășurată, unitatea va fi denumită Escadrila 90 Expediționară de Luptă și va sprijini misiunea NATO Air Shielding.

Misiunea NATO Air Shielding reunește unități aliate de apărare aeriană și de suprafață, aeriană și antirachetă, aflate sub comanda și controlul NATO.

Misiunea respectivă „va oferi un scut aproape fără sudură de la Marea Baltică la Marea Neagră, asigurându-se că Aliații NATO sunt în măsură să protejeze și să protejeze mai bine teritoriul Alianței, populațiile și forțele de amenințarea aerului și a rachetelor”, se precizează în comunicatul USAFE.

Sursa: Româniatv.net