Guvernul alocă produse în valoare de peste 190.000 de lei din rezervele statului, pentru refugiaţii din Ucraina

Guvernul a aprobat, în şedinţa de Guvern de miercuri, scoaterea unor produse din rezervele statului pentru a fi distribuite refugiaţilor din Ucraina. Costul produselor este de 190.626 lei, fără TVA.

Iul 27, 2022 - 18:42
Urmărește-ne peGoogle news
Guvernul alocă produse în valoare de peste 190.000 de lei din rezervele statului, pentru refugiaţii din Ucraina
Foto: Guvernul României

Conform unui comunicat transmis de Guvern, în şedinţa de miercuri a fost aprobată o hotărâre privind scoaterea din rezervele statului a unor cantităţi de produse ţi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlul gratuit.

Produsele, în valoare de 190.626 lei, fără TVA, vor fi acordate Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul General pentru Imigrări din Bucureşti, Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti şi Prefecturii din Bistriţa-Năsăud.

„Vor fi scoase din rezervele de stat produse în valoare totală de 190.626 lei, fără TVA, care vor fi acordate Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul General pentru Imigrări, Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti şi Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud, pentru a fi distribuite populaţiei refugiate din Ucraina", se precizează în comunicat.

Refugiaţii din Ucraina vor primi, cu titlul gratuit, elemente de cazarmament, construcţii uşoare din elemente modulate, produse de alimentare de bază, conserve, pături, saltele şi saci de dormit.