Ministerul Sănătății: Nu putem obliga oamenii să poarte mască, dar o recomandăm

Ministrul Sănătăţii recomandă populaţiei să poarte mască de protecţie în spaţiile închise aglomerate şi în mijloacele de transport pentru a limita răspândirea epidemiei de COVID-19, însă consideră că o eventuală impunere a acestei măsuri nu va da rezultatele aşteptate.

Iul 26, 2022 - 19:08
Urmărește-ne peGoogle news
Ministerul Sănătății: Nu putem obliga oamenii să poarte mască, dar o recomandăm
Foto: Guvernul României

În ceea ce privește impunerea obligativității măştii sanitare, Alexandru Rafila precizează că Ministerul pe care îl conduce nu are competențe în ceea ce priveste impunerea obligativitatii măştii sanitare:

Este bine să existe o înțelegere și o participare a populaţiei la acest efort de limitare a răspândirii. Ea se poate face printr-o măsură foarte simplă, prin utilizarea măştii în spaţiile închise aglomerate sau în mijloacele de transport în comun. Introducerea obligativităţii s-ar putea să nu dea rezultatele scontate dintr-un motiv foarte simplu: masca, dacă este purtată incorect, este inutilă. Este greu să stabileşti puncte de control din cinci în cinci metri ca să verifice cineva chestia asta”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Declarațiile ministrului Sănătăţii au fost făcute în contextul în care în ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 12.000 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 7.400 mai multe faţă de ziua anterioară.