Un cetăţean bulgar a încercat să scoată din România un autoturism cu acte false

Un cetăţean bulgar în vârstă de 27 de ani este cercetat penal pentru infracţiunea de tăinuire, după ce a încercat să scoată din România, pe o platformă, un autoturism în valoare de 175.000 de lei, cu un contract de vânzare-cumpărare fals.

Iul 23, 2022 - 15:47
Urmărește-ne peGoogle news
Un cetăţean bulgar a încercat să scoată din România un autoturism cu acte false
Foto: Poliția de Frontieră/ imagine cu caracter ilustrativ

„În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de ieşire din ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetăţean bulgar, în vârstă de 27 de ani, conducând o autoutilitară tip platformă auto. Pe platformă se afla autoturismul marca Mercedes, model E200d, an fabricaţie 2017. Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit în autoturism, sub preşul pasagerului din dreapta, două plăcuţe de înmatriculare specifice României. În urma examinării contractului de vânzare-cumpărare al autoturismului, poliţiştii de frontieră au constatat că acesta este fals", se arată într-un comunicat de presă transmis sâmbătă de ITPF Giurgiu, potrivit Adevărul.ro.

În urma verificării numerelor de înregistrare înscrise pe plăcuţele de înmatriculare şi a seriei de şasiu, autorităţile au constatat că autoturismul este înregistrat în România şi aparţine unui proprietar român.

Conducătorul autoutilitarei a declarat că transporta autoturismul din Bucureşti în Bulgaria.

Pe numele bulgarului a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.