Polonia cumpără avioane de luptă, tancuri şi obuziere din Coreea de Sud

Polonia va cumpăra 48 de avioane de luptă FA-50, o primă serie de 180 de tancuri şi obuziere K2 Black Panther din Coreea de Sud, a declarat vineri ministrul Apărării de la Varşovia, în timp ce ţara îşi întăreşte armata din cauza războiului din Ucraina declanşat de Rusia, transmite Reuters.

Iul 23, 2022 - 08:21
Iul 23, 2022 - 08:46
Urmărește-ne peGoogle news
Polonia cumpără avioane de luptă, tancuri şi obuziere din Coreea de Sud
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Invazia din 24 februarie, pe care Moscova o numeşte ”operaţiune militară specială”, a stârnit temeri de securitate în rândul multor ţări din fostul bloc comunist din estul Europei, iar Polonia, membră a NATO, a promis că va creşte cheltuielile pentru apărare la 3% din produsul intern brut (PIB) şi că va creşte de două ori mai mult mărimea armatei sale, pentru a descuraja orice atacuri.

”Primele unităţi vor fi livrate anul acesta şi în total vor fi 180 de tancuri (K2 Black Panther) la prima comandă; în cele din urmă, aceste tancuri vor fi produse în Polonia”, a spus Mariusz Blaszczak într-un extras dintr-un interviu cu săptămânalul Sieci, publicat online.

Blaszczak a spus că Polonia va cumpăra şi obuziere şi avioane de luptă FA-50 din Coreea de Sud.

Suntem interesaţi să achiziţionăm trei escadroane, adică 48 de avioane. Primul avion ar urma să fie livrat în Polonia anul viitor”, a spus Blaszczak.

Rezervorul K2 Black Panther este fabricat de Hyundai Rotem. Avionul de luptă FA-50 este produs de Korea Aerospace Industries (KAI).