Petre Daea, chemat vineri la DNA, în dosarul în care este vizat fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu

Chemat să depună mărturie la DNA, în dosarul predecesorului său la Agricultură, Petre Daea l-a lăudat pe Adrian Chesnoiu și a recunoscut că i-a oferit multă vreme sfaturi tehnice.

Iul 22, 2022 - 21:44
Urmărește-ne peGoogle news
Petre Daea, chemat vineri la DNA, în dosarul în care este vizat fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu
Foto: Petre Daea/Facebook

Daea jură însă că nu i-ar fi cerut să facă ilegalități la concursuri, nici măcar pentru un presupus apropiat al familiei sale, așa cum este bănuit Chesnoiu, cercetat acum de procurorii anti-corupție.

Numele lui Petre Daea a apărut în ancheta DNA legată de presupusele concursuri ce ar fi fost trucate de Adrian Chesnoiu, fostul titular de la Agricultură.

Actualul ministru a declarat la audieri că obișnuia să îl sfătuiască pe Chesnoiu în probleme tehnice de agricultură. Daea neagă însă că ar fi implicat în aranjamente ilegale, chiar dacă unul dintre candidații ce ar fi fost favorizați, susțin anchetatorii, ar fi un cunoscut de-al familiei Daea. Iar numărul soției ministrului agriculturii ar fi fost găsit la perchezițiile informatice în telefonul candidatului respectiv.

Procurorii anticorupție l-au citat pe Petre Daea la DNA București, scutindu-l astfel de un drum lung și istovitor la Timișoara unde structura teritorială îl investighează pe predecesorul său Adrian Chesnoiu.

Fostul ministru al agriculturii a fost forțat să demisioneze din Executiv după ce colegii săi parlamentari au dat undă verde pentru urmarirea sa penală.

Procurorii anticorupție îl suspectează pe Chesnoiu că i-ar fi cerut unui subaltern să ajute cu subiectele de concurs patru candidați agreați pentru funcții de conducere în direcții județene de agricultură. Chiar și așa, unul dintre cei ajutați nu ar fi reușit să ocupe funcția decât după ce, susține DNA, ar fi intervenit din nou Chesnoiu. În urma scandalului, Chesnoiu care respinge acuzațiile, a părăsit ministerul Agriculturii, iar în locul lui a revenit Petre Daea.