VIDEO - Probleme după tragerile cu muniție de război în poligonul de la Babadag: Au provocat un incendiu care a distrus trei stâne din Jurilovca

Un incendiu uriaș a fost provocat, vineri, lângă poligonul militar de la Babadag, din cauza tragerilor cu muniție de război efectuate de militarii francezi dislocați în zonă. Câteva sute de hectare de pășune au ars. Conform informațiilor citate de Digi24.ro, au fost incendiate și trei stâne, iar câteva zeci de oi și porci au fost ucise.

Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO - Probleme după tragerile cu muniție de război în poligonul de la Babadag: Au provocat un incendiu care a distrus trei stâne din Jurilovca
Foto: Adrian Nodit, proprietar stână/ Digi24

Proprietarul unei stâne, Adrian Liviu Nodit, a declarat pentru Digi24.ro, că a pierdut câteva zeci de animale. „Au tras cu muniție de război, a luat foc, bate vântul foarte tare și s-a întins repede”, a explicat acesta, potrivit Digi24.

Potrivit informațiilor citate de Digi24, în poligonul de tragere se află trupe franceze care efectuează trageri cu muniție de război în perioada 18-31 iulie.

Francezii făceau exerciții de trageri și s-a aprins vegetația”, susțin surse oficiale, citate de Digi24.

Primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, a declarat, pentru Digi24.ro, că incendiul s-a întins pe o suprafață mai mare de 400 de hectare, și că pe lângă pompierii ISU, au venit să ajute la stingere și pompierii MApN de la poligon.

„Tinerii din sat s-au mobilizat și de 4 ore încearcă să stingă focul”, a spus primarul, potrivit Digi24.

Acesta le-a cerut oamenilor să nu folosească astăzi apa din rețeaua locală, pentru a putea fi utilizată de pompieri la stingerea incendiului.

Sursa: Digi24