VIDEO: Cum arată interiorul epavei de la Costinești

Un tânăr curios a intrat cu barca și a filmat interiorul epavei de la Costinești, după care a postat clipul pe TikTok.

Iul 18, 2022 - 20:28
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Cum arată interiorul epavei de la Costinești
Foto: Captură Video TikTok

Nava Evanghelina, sub pavilion grecesc, a eșuat la aproximativ 1,5 km de plaja nordică a Costinești pe 15 octombrie 1968.

Înainte cu 12 ore de a eșua, nava a solicitat ajutor către Grupul de Intervenții și Salvare Navală al portului Constanța. Conform coordonatelor transmise de greci, nava ar fi trebuit să se afle între Gura Portiței și Sfântul Gheorghe. Nava salvator Voincul a plecat în căutarea Evanghelinei, dar nu au găsit-o, conform Wikipedia.

La un alt contact, grecii au transmis alte coodonate, iar de această dată nava ar fi trebuit să fie între Gura Portiței și zona Vadu. Și iar au urmat ore de căutări, dar nici de această dată nici urmă de navă.

Salvatorii au contactat, din nou, nava, dar nu au mai primit niciun răspuns. Apoi, a fost trimisă în căutarea sa o altă navă salvator, care putea naviga mai aproape de țărm. Din cauza celor două experiențe, comandantul Mircea Ionescu, cel care conducea nava salvator Voinicul, a cerut ca acțiunea de căutare să fie făcută în direcția opusă coordonatelor primite.

În acest fel, pe 15 octombrie 1968, dimineața, nava a fost localizată la Costinești.

@zaitrobert #costinesti #epavacostinesti #mare ♬ sunet original - Zait Robert

Sursa: Știrile ProTV