Jurnalista rusă, Marina Ovsiannikova a fost reținută, după ce a protestat împotriva lui Vladimir Putin

Jurnalista de televiziune rusă, Marina Ovsiannikova, ar fi fost reţinută, potrivit declaraţiilor avocatului său. Ea a protestat împotriva războiului din Ucraina şi s-a întors de curând în Rusia după ce a lucrat pentru ziarul german Die Welt.

Iul 18, 2022 - 06:54
Urmărește-ne peGoogle news
Jurnalista rusă, Marina Ovsiannikova a fost reținută, după ce a protestat împotriva lui Vladimir Putin
Foto: Captură Video

Avocatul jurnalistei, Dmitri Zakhvatov, a confirmat arestarea Marinei pentru agenţia de presă de stat Ria-Novosti. El a spus că momentan nu ştie unde a fost dusă clienta sa, presupunând că acest lucru are legătură cu faptul că ea a protestat împotriva războiului.

"Marina a fost reţinută. Nu există nicio informaţie despre locul în care se află", a scris şi anturajul ei pe contul de Telegram al jurnalistei, relatează adevărul.ro.

Pe internet circulă imagini ale jurnalistei ruse în care se poate vedea cum aceasta este dusă de poliţişti într-un microbuz. Arestarea Marinei a fost raportată şi de observatorii protestelor din Rusia, OVD-Info şi Cinema for peace.

Vineri, Marina Ovsiannikova, a postat fotografii cu o pancartă pe care scria "Putin este un criminal!". O astfel de declaraţie este considerată infracţiune în Rusia şi ar putea declanşa urmărirea penală pentru publicarea de informaţii false despre armată şi denigrarea acesteia.