Guvernul anunţă primele excepţii pentru angajările la stat, la două săptămâni de la suspendarea angajărilor în sistemul bugetar

În şcoli e nevoie de profesori, dar şi de secretare, îngrijitori şi contabili, aşa că se reiau angajările în sistemul de învăţământ. Premierul a anunţat că, dacă e nevoie, poate fi suplimentat şi personalul din consulate şi ambasade. Ministrul Finanţelor atrage însă atenţia că toţi miniştrii trebuie să se încadreze în cheltuielile de personal pe care şi le-au asumat.

Iul 16, 2022 - 20:42
Urmărește-ne peGoogle news
Guvernul anunţă primele excepţii pentru angajările la stat, la două săptămâni de la suspendarea angajărilor în sistemul bugetar
Foto: Guvernul României

Deși, oficial, angajările în tot sistemul bugetar sunt suspendate de la începutul lunii și nu mai pot fi scoase posturi la concurs până la finalul acestui an, guvernul face primele derogări.

În sistemul de învățământ e nevoie de profesori, personal nedidactic, dar și auxiliar, așa că executivul a dat din nou drumul concursurilor în școli și universități, chiar și pentru personal de conducere.

Ministrul Finanțelor susține că Ministerul Educației trebuie să se încadreze în banii pe care i-a primit.

Ministerul Finanțelor lucrează acum la rectificarea bugetară care trebuie să fie gata până pe 5 august.

La reîmpărțirea banilor, ministerele ar putea aloca fonduri pentru noi angajări, dacă vor mai exista derogări.

Premierul consideră că ar putea fi nevoie de mai mulți angajați în consulate și în ambasade, pentru a-i informa pe românii din diaspora cum pot accesa fonduri europene.

În luna aprilie, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1,2 milioane, cu 1.689 mai multe comparativ cu luna precedentă, iar 64% dintre acestea erau în administraţia publică centrală.

Sursa: Știrile TVR