Hoți prinși la Vaslui, după ce unul dintre ei a rămas agățat într-un gard

Unul dintre hoţi a rămas atârnat în gardul casei de unde intenţiona să fure bani şi bunuri şi i-a dat de gol apoi şi pe complicii săi. În plus, şoferul care trebuia să le asigure scăparea nu avea permis de conducere.

Iul 16, 2022 - 17:09
Urmărește-ne peGoogle news
Hoți prinși la Vaslui, după ce unul dintre ei a rămas agățat într-un gard
Foto: Vremea Nouă/ Adevărul.ro

Tentative de furt demne de filmele de comedie, care s-au întâmplat în satul Mirceşti, comuna vasluiană Tăcuta, acolo unde trei hoţi s-au făcut de râs două nopţi la rând.

Bărbaţii, din localitatea Tufeştii de Sus, comuna Scânteia, judeţul Iaşi, au încercat să dea două spargeri, dar una a fost mai penibilă decât cealaltă. Prima tentativă de furt a avut loc în noaptea de 6 spre 7 iulie, când hoţii au acţionat după un plan bine pus la punct, inspirat din filmele cu bandiţi.

Ajunşi în comuna vasluiană, doi dintre ei au început să cotrobăie prin curtea unor pensionari, în timp ce al treilea hoţ îi aştepta într-un autoturism, cu motorul pornit, gata să demareze în trombă dacă ceva mergea prost.

Nu au verificat însă dacă proprietarii sunt acasă, iar aceştia i-au surprins, astfel că hoţii au abandonat toate bunurile pe care intenţionau să le fure, s-au urcat în maşină şi s-au făcut nevăzuţi.

„În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în noaptea de 6/7 iulie 2022, doi dintre bărbaţii cercetaţi ar fi pătruns, fără drept, prin escaladarea gardului, în curtea unei gospodării deţinute de o familie de persoane în vârstă, din localitatea Mirceşti, comuna Tăcuta, judeţul Vaslui, de unde ar fi încercat să sustragă bunuri de valoare. Bărbaţii cercetaţi ar fi fost surprinşi de proprietari, motiv pentru care şi-au asigurat scăparea, prin fugă, fiind preluaţi de al treilea bărbat, în vârstă de 22 de ani, care îi aştepta cu un autoturism”, au precizat reprezentanţii IPJ Vaslui.

Hoţii nu s-au dat însă bătuţi, iar a doua zi au revenit în satul Mirceşti, cu gândul să prade o altă casă. Nici de această dată nu au verificat dacă proprietarii sunt acasă, astfel că au fost din nou surprinşi în timp ce căutau bunuri de valoare.

În încercarea să scape cu fuga, unul dintre hoţi a rămas agăţat în gardul casei, iar poliţiştii l-au ”pescuit” şi l-au dus apoi la audieri, unde a furnizat şi numele celorlalţi doi parteneri de fărădelegi.

„Ulterior, în data de 7/8 iulie 2022, bărbaţii de 21, respectiv 28 de ani, au pătruns într-o altă locuinţă din aceeaşi localitate, de unde au sustras,fără drept, bunuri de valoare găsite în gospodărie. Aceştia au fost surprinşi, din nou, de persoanele vătămate, motiv pentru care au abandonat bunurile sustrase şi au încercat să fugă, bărbatul de 28 de ani rămânând agaţat în gardul locuinţei persoanei vătămate. Ceilalţi doi şi-au asigurat scăparea cu ajutorul autoturismului folosit în derularea activităţii infracţionale”, spun anchetatorii.

Prejudiciul cauzat în urma infracţiunii este estimat la 5.000 lei şi a fost recuperat în totalitate. Poliţiştii au stabilit că persoana care a condus autoturismul, tânărul de 22 de ani, din comuna Scânteia, nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, au pus în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară, la adrese din localitatea mai sus menţionată. În cursul zilei de joi, 14 iulie 2022, poliţiştii vasluieni i-au reţinut pe cei trei bărbaţi pentru 24 de ore. 

Sursa: Adevărul.ro