CFR Călători va reduce numărul posturilor, dar acest lucru „nu implică disponibilizări”

CFR Călători anunţă, vineri seară, că, până la finalul anului, vor fi reduse posturi, dar asta nu implică disponibilizări, locurile de muncă fiind vacante. Compania precizează că bugetul pentru 2022 prevede aproximativ 12.000 de salariaţi, număr are nu poate fi depăşit.

Iul 16, 2022 - 09:53
Urmărește-ne peGoogle news
CFR Călători va reduce numărul posturilor, dar acest lucru „nu implică disponibilizări”
Foto: CFR Călători/ Imagine cu caracter ilustrativ

„În Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru anul 2022 este prevăzut un număr mediu de 12.000 de salariaţi şi cheltuieli cu personalul aferente acestui număr. Până la sfârşitul acestui an este prevăzut un număr de 12.014 salariaţi, număr care nu poate fi depăşit”, a transmis, vineri seară, CFR Călători, într-un comunicat de presă.

Compania explică faptul că prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al societăţii nu se stabilesc cheltuielile de natură salarială corespunzătoare numărului de posturi, ci numărului de salariaţi.

Pentru corelarea numărului de posturi existente în prezent în cadrul societăţii cu  numărul de salariaţi prevăzut în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al societăţii pentru anul 2022, este necesară reducerea unui număr de posturi vacante, fără a implica disponibilizări de personal sau reducerea cheltuielilor cu personalul prevăzute în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al societăţii pentru acest an”, precizează CFR.

Compania explică faptul că recrutează personal în activitatea de reparaţii/ exploatare pentru asigurarea volumului prestaţiei, lucru care a fost solicitat Sucursalelor Regionale de Transport Feroviar de Călători.

„Menţionăm că reducerea posturilor vacante nu afectează recrutarea de personal necesar pentru asigurarea în condiţii optime a activităţii societăţii”, se mai arată în comunicat.