Probleme cu noile uniforme ale Poliției Române: „Lipsa dialogului își spune cuvântul: puloverul este chiar identic cu polarul jandarmilor”

Noua uniformă de poliție, despre care se discută de câțiva ani, ar putea ajunge încă din 2022 la angajații MAI.

Iul 15, 2022 - 18:11
Urmărește-ne peGoogle news
Probleme cu noile uniforme ale Poliției Române: „Lipsa dialogului își spune cuvântul: puloverul este chiar identic cu polarul jandarmilor”
Foto: Facebook Sindicatul Polițiștilor Sidepol

Reprezentanții sindicatului de poliție Sidepol au publicat pe Facebook imagini cu uniforma. Ei spun că primele articole vestimentare vor ajunge chiar la absolvenții promoției 2022.

„Acestea ar fi primele articole ale noii uniforme, primite de absolvenții promoției 2022 ai Academiei de Poliție.

Lipsa consultărilor și a dialogului își spun cuvântul, din păcate noua uniformă nefiind altceva decât o schimbare de culori și design.

1. Puloverul de serviciu - acesta seamănă sau chiar am putea spune că este identic cu polarul purtat de jandarmi.

2. Bluzonul

3. Scurta de serviciu - care nu diferă prea mult de bluzon, la prima vedere, are gluga și sisteme de prindere de alta culoare pentru accesorii”, au transmis reprezentanții Sindicatului de poliție Sidepol.

Polițiștii ar urma să primească încălțăminte nouă.

La data de 23.06.2022, Inspectoratul General al Poliției Române a semnat, în baza acordului-cadru proaspăt încheiat, 3 contracte privind achiziția de încălțăminte pentru noile uniforme de poliție conform datelor furnizate de SEAP, potrivit sindicatulpolitistilor.ro.

Contractele subsecvente vizează achiziția atât de încălțăminte specifică uniformei de serviciu, cât și celei de reprezentare și ceremonialuri. Pentru primul contract este alocată o sumă de 2616510.6 LEI, acesta fiind încheiat cu firma LENOX PROD S.R.L., societatea câștigătoare a licitației pentru atribuirea acordului-cadru încheiat pe o perioadă de 2 ani.

Astfel, primul contract prevede producerea și livrarea în termen de 90 de zile, adică până la data de 23.09.2022 a cantităților maxime prevăzute pentru contractele subsecvente, adică:

1. Pantofi intervenție iarnă bărbați/ femei - max. 1695 per. la prețul de 400 de lei perechea;

2. Pantofi intervenție vară bărbați/ femei - max. 1855 per. la prețul de 365.55 de lei perechea;

3. Ghete intervenție iarnă bărbați/ femei - max. 1525 per. la prețul de 444.53 de lei perechea;

4. Ghete intervenție vară bărbați/ femei - max. 1675 per. la prețul de 405.04 de lei perechea.

„Ne dorim ca în cel mai scurt timp posibil noile articole de echipament ale noii uniforme să fie livrate polițiștilor, odată pentru că e nevoie de o uniformă corespunzătoare specificului misiunilor executate, iar a doua oară pentru ca sistarea normei de echipare așa cum este prevăzută în proiectul de O.M.A.I. să se facă pentru cât mai puțin timp. De altfel ne dorim ca termenul de prorogare să fie înaintat până la sfârșitul anului astfel încât toți polițiștii să beneficieze de norma de echipare în lipsa noilor uniforme, iar ulterior echiparea să se realizeze în mod eficient și rapid”, au mai transmis reprezentanții polițiștilor.