Jandarmii care păzesc ambasadele, nevoiți să-și facă nevoile în sticle - Soluțiile „temporare” identificate de Jandarmeria Română

Jandarmii care păzesc sediile ambasadelor din București trebuie să găsească soluții de câte ori au nevoie sa meargă la toaletă.

Iul 15, 2022 - 17:39
Urmărește-ne peGoogle news
Jandarmii care păzesc ambasadele, nevoiți să-și facă nevoile în sticle - Soluțiile „temporare” identificate de Jandarmeria Română
Foto: Jandarmeria Română/ Imagine cu caracter ilustrativ

Aceștia sunt înlocuiți și transportați la restaurantele sau barurile din apropiere, unde cer voie la toaletă.

În cazuri extreme, ajung să-și facă nevoile în sticle pe care le varsă la canal, scrie gândul.ro.

Foarte puține ambasade sunt prevăzute cu toalete ecologice, iar militarii nu au acces în interior, spațiile fiind considerate teritorii străine.

În lipsa toaletelor ecologice, luptătorii aflați în misiune de pază sunt nevoiți să folosească sticle din plastic, pe care le varsă apoi, discret, la cel mai apropiat canal, au dezvăluit surse din cadrul Jandarmeriei Române pentru Gândul.ro.

Șefilor direcți nu le este străină situația, iar această soluție umilitoare există dintotdeauna, însă, fiind cadre militare, jandarmii nu au protestat niciodată.

De câte ori au nevoie, jandarmii pot să anunțe și sunt schimbați imediat pentru a li se permite să caute o toaletă disponibilă, potrivit Jandarmeriei Române.

„Durata programului pentru o tură de lucru este, de regulă de 12 ore, însă, pe parcursul executării serviciului, la solicitare, jandarmii sunt înlocuiți ori de câte ori este nevoie.

Pe timpul executării serviciului, jandarmii nu pot folosi grupurile sanitare aflate în incinta misiunilor diplomatice, existând un număr redus de obiective prevăzute cu grupuri sanitare puse la dispoziția jandarmilor de misiunile diplomatice, igienizarea acestora fiind asigurată de către personalul de serviciu al instituției respective.

La obiectivele unde nu există toalete, pentru satisfacerea nevoilor fiziologice de către jandarmi, la nivelul instituției au fost identificate soluții temporare, în sensul că aceștia sunt înlocuiți în serviciu în vederea deplasării în diferite locații din proximitatea obiectivului”, a explicat Jandarmeria Română.

Sursa: Gândul.ro