Rudel Obreja a fost scos din închisoare şi dus la Spitalul Fundeni - Fostul pugilist are cancer

Rudel Obreja, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul Gala Bute, a fost diagnosticat cu cancer. Dezvăluirea a fost făcută de soţia lui, la România TV.

Iul 15, 2022 - 17:29
Urmărește-ne peGoogle news
Rudel Obreja a fost scos din închisoare şi dus la Spitalul Fundeni - Fostul pugilist are cancer
Foto: Rudel Obreja/Facebook

Rudel Obreja a fost scos din închisoare şi dus de urgenţă la mai multe spitale dupa ce, potrivit jurnalistului Ovidiu Zară, citat de româniatv, a acuzat înca din aprilie faptul că se simte rău.

Rudel Obraja a fost transferat în cele din urmă la Institutul Oncologic Fundeni după ce a fost diagnosticat cu cancer. Familia și avocații au făcut demersuri pentru întreruperea pedepsei în dosarul Gala Bute pentru a se putea trata. Cererea va fi judecată de Tribunalul Ilfov pe 20 iulie 2022.

„Soţul meu este în stare critică la spital. A fost dus la spital în afara penitenciarului foarte târziu, după multe cereri făcute de soţul meu către doctorul din penitenciarul Jilava, dr Pădurean Lucian. Este prizonier cu gardian în cameră 24 din 24 de ore. Stă acolo şi când este consultat de medic, nu i se respectă secretul actului medical, nu i se respectă dreptul la convorbiri telefonice cu familia chiar dacă legea îi permite. Din 22 iunie, de când a fost internat, el nu poate comunica prin telefon, normal, omeneşte cu familia”, a declarat soţia lui Rudel Obreja într-o intervenţie telefonică la România TV.

Problemele pentru Rudel Obreja ar fi apărut la două săptămâni de la încarcerare, potrivit soţiei fostului pugilist.

„S-a plâns că are nişte dureri. După ce a fost tratat cu indiferenţă mult timp, a fost trimis în Penitenciarul Jilava fără să i se facă nimic după carantina din Rahova. După mutare, s-a plâns în continuare de dureri abdominale care radiau în spate. La un moment dat a fost trimis la Spital Penitenciar Rahova unde este tratat de scolioză. După multe insistente, este trimis la Spitalul Bagdasar Arsenie, dar acolo i se spune că nu au secţie de gastro. L-au trimis … i-au făcut o ecografie abdominală şi şoc, are abdomen normal conformat. Îl retrimite în penitenciar Jilava. Din nou acuză dureri, a fost din nou dus … abia pe 22 iunie a fost trimis la Spitalul Floreasca, unde in urma unei ecografii abdominale în UPU se hotărăşte internarea pentru că acolo apare ceva. După CT la patru zile distanta se confirmă acest diagnostic îngrozitor: CANCER. Deci oamenii îl tratau în penitenciar cu NoSpa pentru scolioză şi omul avea cancer”, a declarat soţia lui Rudel Obreja la România TV.

Soţia fostului pugilist face apel la medicii legişti să finalizeze expertiza privind boala lui Rudel Obreja până la termenul din 20 iulie pentru a-i permite să se trateze pentru boala de care suferă.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a fost condamnat la 5 ani de închisoare, alături de Elena Udrea, care are de executat 6 ani, în dosarul Gala Bute. Rudel Obreja susţinea, într-un mesaj trimis din penitenciar, că este nevinovat, iar condamnarea sa are raţiuni politice.

„Solicit tuturor practicanților de drept, să protesteze public, până la îndreptarea execuției politice la care am fost supus‼️ Apărați totodată CONSTITUȚIA și LEGEA în România‼️ (s-a creat un precedent deosebit de periculos‼️) Am fost trimis la închisoare printr-o decizie care pune în pericol INTEGRITATEA și SUVERANITATEA CONSTITUȚIONALĂ a României‼️ Domnilor sforari, dacă vă doriți din inimă să mă vedeți la închisoare, dați ordin să ne rejudece de urgență 1-2 termene și apoi să ne condamne iarăși.

Repuneți ordinea constituțională în drepturile firești, respectând Legea Supremă, CONSTITUȚIA ROMÂNIEI. Așa cum s-a procedat în cazul avocatului Robert Roșu, puteți domnilor judecători, avocați, procurori să vă uniți și să cereți apărarea valorilor fundamentale ale umanității”, a transmis Rudel Obreja într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, adăugând ulterior că apelul său se adresează inclusiv Diviziei de Apărare a Constituției din SRI, Avocatului Poporului și Parlamentului.

Rudel Obreja, condamnat politic, din penitenciarul Rahova”, a transmis fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja.

Sursa: Româniatv.net