Christian Ciocan: Pensiile polițiștilor și militarilor sunt pensii de serviciu. Nu se poate pune problema că vor fi reduse cu 40%

Comisarul-șef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice din Poliţia Română (F.S.D.P.R.), a infirmat zvonurile despre reducerea cu 40% a pensiilor militarilor și polițiștilor.

Iul 14, 2022 - 19:15
Urmărește-ne peGoogle news
Christian Ciocan: Pensiile polițiștilor și militarilor sunt pensii de serviciu. Nu se poate pune problema că vor fi reduse cu 40%
Foto: Captură Video realitatea.net/ Ziare.com

„Subiectul extrem de fierbinte în aceste zile toride este faptul că pensiile militarilor și ale polițiștilor, în general, ale angajaților din sistemul de ordine și siguranță publică națională vor fi reduse cu 40%, pentru că se va introduce principiul contributivității... infirmăm acest lucru! Nu se poate pune problema de așa ceva, nu există nici măcar o inițiativă legislativă în acest sens. Federațiile, cel puțin Federația noastră, nu a fost informată și nu avem cunoștință ca altă structură sindicală să fi fost informată despre existența unei astfel de intenții!”, a declarat Christian Ciocan, potrivit DCNews.

Totodată, precizăm că pensiile polițiștilor și militarilor nu sunt nici speciale, nici pe bază de contributivitate, ci sunt pensii de serviciu. De la reforma acestor structuri, de la Cuza încoace, niciodată nu s-a pus problema ca militarii, care după ce ies din activitate, să fie amenințați de o astfel de prevedere. Prin urmare, în acest moment, informăm, toți polițiștii și militarii, însemnând și militarii din serviciile de informații și din celelalte structuri, că nu este cazul să își facă griji! Principala preocupare pe care ar trebui să o aibă ar fi cum să ne îndeplinim la fel de bine ca și până acum serviciul pentru comunitate pentru că oamenii vor să iasă în mod masiv din sistem și acest fapt reprezintă un extraordinar de mare risc pentru siguranța națională!”, a menționat Ciocan, pentru DCNews.ro.

Dacă oamenii cu experiență părăsesc sistemul, care are oricum o lipsă acută de cadre, și nu mă refer aici doar la Poliție, atunci siguranța națională a României este pusă în pericol. De aceea, pe de o parte, atragem atenția asupra acestor zvonuri, pe de altă parte, asigurăm și comunitatea că nu există niciun fel de inițiativă prin care pensiile militarilor și ale polițiștilor, în general, ale angajaților din sistemul de ordine și siguranță publică națională să fie reduse cu 40%. Există doar un zvon!”, a punctat Ciocan.

„În ultimii 32 de ani, periodic, au apărut astfel de zvonuri. Atunci când un polițist ajunge în plenitudinea forțelor sale psiho-intelectuale, la 50 de ani, acumulând atâta experiență ca să își îndeplinească foarte bine serviciul pentru comunitate, iată că se aud aceste zvonuri transmise de răspândaci, că li se va tăia pensia, salariu etc. Or, asta a determinat în ultimii 32 de ani plecări periodice masive din sistem, fapt ce a afectat serviciile pe care polițiștii și militarii le-au prestat. Nu putem compara generațiile cu 20 de ani experiență cu cei care vin cu avantajul tinereții, dar nu au experiența celor cu două decenii de muncă. E un semnal de alarmă pe care îl tragem! Toți cei care au competență în gestionarea sistemelor de ordine publică și siguranță națională trebuie să înțeleagă că zvonurile nu fac bine nimănui, că polițiștii și militarii nu sunt batjocura cuiva!”, a concluzionat Christian Ciocan, pentru DC News.

Sursa: DCNews.ro