Român salvat, după ce elicopterul pe care îl pilota, pentru a ajuta la stingerea unui incendiu în Grecia, s-a prăbușit în Marea Egee

Un elicopter la bordul căruia se aflau patru persoane s-a prăbuşit miercuri, 13 iulie, în Marea Egee, în timp ce participa la o operaţiune de stingere a unui incendiu de pădure pe Insula Samos, potrivit televiziunii publice greceşti Ert.

Iul 13, 2022 - 21:37
Iul 14, 2022 - 07:04
Urmărește-ne peGoogle news
Român salvat, după ce elicopterul pe care îl pilota, pentru a ajuta la stingerea unui incendiu în Grecia, s-a prăbușit în Marea Egee
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

UPDATE

Două persoane au fost rănite grav, în timp ce alte două au fost salvate după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în Marea Egee miercuri după-amiază, în timp ce participa la o operaţiune de stingere a unui incendiu forestier pe insula Samos, potrivit unui nou bilanţ al pompierilor, relatează AFP.

"Toţi membrii echipajului au fost reperaţi, doi dintre ei teferi şi nevătămaţi şi ceilalţi doi inconştienţi", se arată într-un comunicat al pompierilor difuzat miercuri seară.

Pilotul român al elicopterului bombardier cu apă a fost primul găsit teafăr şi nevătămat de gărzile de coastă la scurt timp după accidentul survenit miercuri după-amiaza.

Apoi autorităţile au reperat în apă alţi doi membri ai echipajului inconştienţi, un român şi un moldovean, a căror stare este calificată drept "critică", potrivit autorităţilor.

"Au fost spitalizaţi şi eforturile de resuscitare sunt în desfăşurare", a declarat pentru AFP o responsabilă a biroului de presă al gărzilor de coastă.

Cel de-al patrulea membru al echipajului, un grec, dat iniţial dispărut, a fost descoperit în cele din urmă teafăr şi nevătămat lângă o plajă de pe insula Samos miercuri seară, au indicat gărzile de coastă.

Potrivit primelor informaţii transmise de televiziunea publică Ert, accidentul s-a produs în timp ce elicopterul se alimenta cu apă de mare pentru a stinge un incendiu forestier în insula Samos, care s-a declanşat în jurul orei 14.00 (11.00 GMT).

Un total de trei elicoptere şi cinci bombardiere cu apă, alături de circa 50 de pompieri au început să lupte cu flăcările miercuri după-amiază.

Știre inițială

Din primele informații, echipajul elicopterului era format dintr-un român, doi moldoveni și un traducător grec.

”O operaţiune de salvare este în curs, după prăbuşirea unui elicopter care participa la lupta împotriva unui incendiu de pădure la Samos”, a declarat un reprezentant al pompierilor pentru AFP.

În jurul orei 18:30, Garda de Coastă a localizat doi supraviețuitori de la bordul elicopterului Mi 8 care s-a prăbușit. Printre persoanele găsite în viață se află și cetățeanul român.

Accidentul s-a produs în condițiile în care în zona în care se afla elicopterul vântul era puternic.