Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului MAE cu 50 de milioane de lei, pentru sprijinirea Republicii Moldova

Guvernul a aprobat, miercuri, printr-o hotărâre, suplimentarea cu 50 de milioane de lei a bugetului Ministerului Afacerilor Externe (MAE), din Fondul de rezervă bugetară. Banii reprezintă, de fapt, sprijinul direct oferit Republicii Moldova, pentru a răspunde nevoilor urgente de sprijin cu care se confruntă ţara vecină.

Iul 13, 2022 - 21:32
Urmărește-ne peGoogle news
Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului MAE cu 50 de milioane de lei, pentru sprijinirea Republicii Moldova
Foto: MAE/Facebook

Potrivit unui comunicat al Executivului, România şi-a asumat un rol central în lansarea Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova cu prilejul Conferinţei internaţionale desfăşurate la Berlin în luna aprilie, co-organizată de ţara noastră împreună cu Germania şi Franţa, unde a anunţat un sprijin bugetar de 10 milioane de euro pentru Chişinău.

"Acordarea de asistenţă financiară reconfirmă, în relaţia cu Republica Moldova, rolul esenţial al României în asigurarea stabilităţii şi dezvoltării acestei ţări şi este de natură să genereze un efect multiplicator prin încurajarea suplimentării asistenţei din partea partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova", se arată în comunicatul citat.