Trei bărbați reținuți la Târgoviște, după ce cinci polițiști au fost bătuți în timpul unei înmormântări

Cinci poliţişti de la IPJ Dâmboviţa au fost bătuţi cu pumnii şi cu picioarele, marţi, pe şoseaua de centură a Târgoviştei, în timp ce cortegiul funerar ducea la groapă trupul neînsufleţit al fetiţei de 13 ani care a fost omorâtă, pe trecerea de pietoni, de un şofer vitezoman.

Iul 13, 2022 - 13:55
Iul 13, 2022 - 17:30
Urmărește-ne peGoogle news
Trei bărbați reținuți la Târgoviște, după ce cinci polițiști au fost bătuți în timpul unei înmormântări
Foto: Pexels

Oamenii legii au fost încercuiţi şi bătuţi, fiind nevoie de o intervenţie în forţă a mascaţilor şi a jandarmilor.

„În urma cercetărilor efectuate şi administrării probatoriului în cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, faţă de trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 33 şi 46 de ani. Aceştia sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de ultraj, faptă prevăzută de art. 257 din Codul Penal, cu referire la prevederile infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută de art. 193 din Codul Penal, şi tulburarea ordinii si linistii publice, faptă prevăzută de art. 371 din Codul Penal”, arată IPJ Dâmboviţa.

Cei trei au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dâmboviţa, urmând ca astăzi să fie prezentaţi Judecătoriei Târgovişte, pentru dispunerea unor măsuri preventive. 

În cauză, se continuă cercetările, în vederea dispunerii măsurilor procedurale prevăzute de lege.

Având în vedere manifestările desfăşurate în contextul cortegiului funerar, organizat pentru victima unui accident rutier, produs la data de 7 iulie a.c., în municipiul Târgovişte şi soldat cu decesul unei minore, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa este abilitat să comunice următoarele:

În acest context, având în vedere numărul mare de participanţi, precum şi nemulţumirea acestora referitoare la refuzul de a aproba schimbarea traseului cortegiului funerar, forţele de ordine au intervenit, moment în care persoanele participante s-au manifestat agresiv şi ar fi lovit cu pumnii şi picioarele 5 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

A fost constituită echipa complexă de cercetare, pentru a se stabili cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului, fiind efectuate verificări de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, cu privire la săvârşirea infracţiunii de ultraj, faptă prevăzută de art. 257 din Codul Penal.

Pe parcursul manifestării, forţele de ordine (poliţişti şi jandarmi), au utilizat mijloacele din dotare, neînregistrându-se victime din rândul participanţilor.

În urma intervenţiei, conflictul a fost aplanat.

Se continuă cercetările, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun”, se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.