Nicolae Ciucă: „România va avea suficient gaz în depozitele naţionale, încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă”

Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că statul nostru va dispune de depozitele de gaz necesare pentru iarna următoare. Premierul a anunţat că România este înaintea calendarului european privind acumularea rezervelor, preconizând faptul că ţinta de 80% va fi atinsă înainte de termen, întrucât statul nostru a atins deja pragul de 46%, stabilit pentru 1 august, având în prezent 47%.

Iul 12, 2022 - 19:25
Urmărește-ne peGoogle news
Nicolae Ciucă: „România va avea suficient gaz în depozitele naţionale, încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă”
Foto: Guvernul României

România va avea suficient gaz în depozitele naţionale, încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă”, a scris şeful Guvernului pe Facebook.

Potrivit premierului, în prezent depozitele de gaz întrec ţinta asumată de România până la 1 august.

„În acest moment, depozitele de gaz metan ale ţării sunt 47% pline, ceea ce înseamnă că ţara noastră a acţionat mult mai repede decât calendarul pe care l-a stabilit Comisia Europeană pentru statele membre. Ţinta pentru 1 august este de 46%, iar România a depăşit-o încă din prima jumătate a lunii iulie.

„Suntem înaintea calendarului european de acumulare a rezervelor pentru iarnă ca urmare a faptului că o mare parte din gazul metan extras în România este stocat. Astăzi a fost atins procentul-record de 70% de gaz din producţia internă, trimis în depozitele naţionale. Obiectivul stabilit la nivel european este ca, până la 1 noiembrie, depozitele de gaz ale tuturor statelor membre să fie cel puţin 80% pline. Menţinând ritmul accelerat, vom reuşi să atingem acest procent chiar înainte de termen”, a mai explicat premierul Nicolae Ciucă.