VIDEO: Proiectil descoperit în Marea Neagră, în apropierea plajei din Eforie Nord

Proiectul se afla pe fundul mării, în zona Eforie Nord, la aproximativ 200 de metri distanță de țărmul românesc. La operațiunea de neutralizare a participat o echipă formată din 5 scafandri de luptă, specializați în lucrul cu dispozitive explozive.

Iul 11, 2022 - 21:01
Iul 11, 2022 - 21:13
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Proiectil descoperit în Marea Neagră, în apropierea plajei din Eforie Nord
Foto: Captură Video Forțele Navale Române

Scafandrii militari s-au deplasat cu două ambarcațiuni rapide, după ce colegii lor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au descoperit obiectul în timpul unor scufundări de antrenament.

Scafandrii militari aflați în Serviciul de Luptă Permanent al Forțelor Navale au plecat în jurul orei 15:50 din portul militar Constanța. După verificări, au constatat că obiectul se afla la 5 m adâncime, era un proiectil calibru 76 mm și avea depuneri pietrificate de scoici. Nu s-a putut estima perioada în care a fost utilizat.

Operatorii militari au distrus dispozitivul într-un raion de siguranță din zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române.

Intervenția s-a încheiat în jurul orei 18:30.

Secția de scafandri EOD din subordinea Centrului de Scafandri este unica structură din România special destinată să intervină la dispozitivele neexplodate sub apă.