Raportul autorităților, după incendiul de la marginea orașului Fetești: 100 de hectare arse, 20 de morminte distruse

După mai bine de cinci ore de intervenţie, pompierii ialomiţeni au reuşit să stingă incendiul violent care a cuprins sâmbătă, 9 iulie, aproximativ 100 de hectare de teren.

Iul 10, 2022 - 11:38
Urmărește-ne peGoogle news
Raportul autorităților, după incendiul de la marginea orașului Fetești: 100 de hectare arse, 20 de morminte distruse
Foto: ISU Bucovina Suceava/ Imagine cu caracter ilustrativ

Incendiul izbucnit sâmbătă seară la marginea oraşului Feteşti şi care s-a extins la o cultură de viţă de vie, dar şi într-un cimitir, a avut drept cauză probabilă folosirea intenţionată a sursei de foc. Aceasta este concluzia specialiştilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform datelor furnizate de ISU Ialomiţa, „cauza probabilă de izbucnire a incendiului, a fost stabilită ca fiind folosirea intenţionată a sursei de aprindere”.

Focul a izbucnit, sâmbătă, pe un teren acoperit de vegetaţie uscată şi gunoi la marginea municipiului Feteşti. Pompierii au lichidat incendiul care s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare de teren.

Bilanţul făcut public de ISU Ialomiţa arată că flăcările au afectat două anexe gospodăreşti nelocuite, aproximativ 10 metri cubi de masă lemnoasă şi culturi de viţă de vie pe o suprafaţă de aproximativ un hectar.

De asemenea, conform pompierilor, focul s-a extins într-un cimitir, unde au fost produse pagube la 20 de morminte. Intervenţia a fost una dificilă din cauza vântului puternic. Flăcările violente puneau în pericol locuinţele din zonă. Din fericire, focul a fost izolat şi nu a afectat gospodăriile oamenilor.