Patru persoane au fost înjunghiate într-un spital din Shanghai

Patru persoane au fost rănite sâmbătă, într-un renumit spital din Shanghai, într-un atac cu cuţitul. Este al doilea astfel de incident după ridicarea lockdown-ului din metropolă, relatează Reuters.

Iul 9, 2022 - 12:51
Urmărește-ne peGoogle news
Patru persoane au fost înjunghiate într-un spital din Shanghai
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Poliţiştii s-au deplasat la spitalul Ruijin, vechi de peste o sută de ani, sâmbătă dimineaţă, după mai multe apeluri privind un atac în desfăşurare, potrivit Digi24.

În înregistrările video postate pe social media se poate vedea haosul creat după ce vizitatorii au început să sară peste turnicheţi pentru a ieşi din spital, în timp ce unii medici sunt văzuţi fugind alături de pacienţi, unii dintre ei în scaune cu rotile sau pe paturi mobile.

O lungă dură de sânge poate fi văzută pe suprafaţa de marmură de la un nivel al spitalului într-unul dintre video-uri.

Este foarte şocant”, a declarat o locuitoare din Shanghai care a ajuns la spital pentru un control după ce unitatea medicală a fost închisă.

Este ceva care te face să disperi. Ce s-a întâmplat cu societatea asta?”, a adăugat ea.

Spitalele sunt o mare problemă pentru mulţi oameni din China, care se confruntă cu probleme precum tranzacţiile ilegale cu bilete de programare, cozi lungi pentru consultații, precum şi corupţia care poate ridica costurile asistenţei medicale.

Cazurile de pacienţi care îi agresează pe doctori sunt de asemenea comune.

La spitalul din Shanghai poliţia a găsit un bărbat care ţinea o mulţime ostatică cu un cuţit la etajul al şaptelea al unei secţii în care erau trataţi pacienţi externi.

Când bărbatul a ameninţat că le va face rău ostaticilor, poliţia a deschis focul, reuşind să-l imobilizeze, potrivit poliţiei locale.

Niciunuia dintre răniţi nu îi este pusă viaţa în pericol iar incidentul este investigat, a anunţat poliţia.

Spitalul Ruijin a fost izolat şi toate programările anulate, le-a spus un poliţist celor care aşteptau în exterior.

Un bărbat a fost arestat luni după un atac cu cuţitul în cartierul Jingan din Shanghai, amintește Reuters.