Tânără dată dispărută de iubit în Brașov, găsită moartă, după o săptămână

Cadavrul unei femei, care a fost strangulată, în municipiul Braşov, şi îngropată într-o zonă situată la marginea oraşului, a fost identificat vineri, după cercetări ample demarate de poliţiştii braşoveni, în colaborare cu reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Urmărește-ne peGoogle news
Tânără dată dispărută de iubit în Brașov, găsită moartă, după o săptămână
Foto: Poliția Română/ Imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit anchetatorilor, victima ar fi fost prostituată şi ar fi fost ucisă datorită unei altercaţii, de un bărbat, recidivist, care a fost eliberat din penitenciar după ce a beneficiat şi de legea recursului compensatoriu.

Victima, o persoană de sex feminin, a fost ucisă, în noaptea de 1 spre 2 iulie, în zona străzii Aron Pumnul din municipiul Braşov, după o neînţelegere cu autorul faptei. Acesta a preluat victima cu un cărucior, a dus-o în timpul nopţii în zona fabricii Olimpus, din apropiere de Feldioara. În spatele fabricii, a râului Bârsa, a îngropat-o, pentru a o ascunde. În cursul zilei de astăzi (vineri - n.red.) a fost identificată de lucrători de poliţie”, a afirmat presei prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Claudiu Sandu.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru realizarea autopsiei.

În urma autopsiei, s-a stabilit că victima a fost strangulată, aceasta fiind cauza decesului. În urma percheziţiilor efectuate azi, la casa autorului, au fost identificate bunuri personale ale victimei - poşeta, geaca de piele pe care o purta în seara în care a fost ucisă, adidaşii pe care îi avea în picioare - pe care le avea asupra ei, cu care a fost observată anterior de a cădea victimă acestei infracţiuni”, a afirmat Sandu.

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, cel care a ucis-o pe tânără ar fi recidivist.

„Explicaţia faptei, pe care autorul a dat-o la audieri, este o neînţelegere. În condiţiile în care victima practica prostituţia, a existat o neînţelegere între cei doi, care a condus la strangulare. Autorul are antecedente penale, în cursul anului 2015 a săvârşit o tâlhărie calificată, a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni de închisoare, la care s-au adăugat alţi doi ani, dintr-o faptă, la fel, cu violenţă, săvârşită anterior. În cursul anului 2019, a beneficiat de legea recursului compensatoriu, scăzându-i-se 270 de zile din pedeapsa pe care trebuia să o execute şi a fost eliberat condiţionat, având un rest de executat de 581 de zile. Probabil că dacă aceste circumstanţe favorabile inculpatului nu ar fi existat, (...) victima ar fi fost şi azi în viaţă”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, conform Adevărul.ro.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov a mai adăugat că este „un dosar extrem de greu de instrumentat”, care „a fost lămurit după eforturi foarte mari făcute de lucrători de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Btraşov, al Serviciului de Investigaţii Criminale, de SAS Braşov, de Direcţia de Operaţiuni Speciale, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov”.