Polițistul american, care l-a ucis pe George Floyd, condamnat la 21 de ani de închisoare federală

Procurorii susţin că Derek Chauvin a folosit o procedură de sufocare, în ciuda faptului că Floyd a fost încătuşat şi nu a opus niciun fel de rezistenţă.

Urmărește-ne peGoogle news
Polițistul american, care l-a ucis pe George Floyd, condamnat la 21 de ani de închisoare federală
Foto: Creative Commons CC0 1.0 Universal Public Domain Dedication

Fostul poliţist american Derek Chauvin, condamnat anterior pentru uciderea din culpă a lui George Floyd a fost condamnat la 245 de luni de închisoare (20 de ani şi cinci luni) şi pentru încălcarea drepturilor civile ale acestuia. Decizia corespunzătoare a fost luată joi de un tribunal din Minnesota, potrivit CNN.

În aprilie 2021, un juriu din Minneapolis a dat un verdict prin care stabilea vinovăţia în cazul Chauvin. Fostul ofiţer de poliţie a fost condamnat, conform legii statului Minnesota, pentru uciderea lui Floyd la 22,5 ani de închisoare.

Chauvin se confrunta, de asemenea, cu acuzaţii federale de încălcare a drepturilor civile ale decedatului. Procurorii susţin că l-a sufocat pe Floyd în ciuda faptului că acesta din urmă a fost încătuşat şi nu a opus rezistenţă, iar ulterior nu i-a oferit îngrijiri medicale. În decembrie 2021, fostul poliţist a pledat vinovat. Procurorii au insistat ca acesta să fie condamnat la 25 de ani de închisoare pentru aceste acuzaţii.

Judecătorul l-a condamnat pe Chauvin la 252 de luni de închisoare, dar a ţinut cont că acesta a executat deja şapte dintre ele, fostul poliţist în vârstă de 46 de ani urmând să execute ambele pedepse în acelaşi timp