Un fost poliţist local din Gorj s-a trezit la poartă cu mai multe coroane funerare şi două lumânări

Un fost polițist local din Gorj a primit, miercuri noapte, amenințări care amintesc de filmele cu mafioți. Omul a găsit la poartă mai multe coroane de flori și candele aprinse.

Iul 7, 2022 - 19:02
Urmărește-ne peGoogle news
Un fost poliţist local din Gorj s-a trezit la poartă cu mai multe coroane funerare şi două lumânări
Foto: Știrile ProTV

Totul s-a petrecut în comuna Peștișani, unde, acum mai bine de un an, mai mulți pădurari și localnici au fost arestați într-un dosar care vizează „Mafia Pădurilor” din zonă. Polițistul local a sesizat de-a lungul vremii furturile de lemne.

Miercuri noapte, fratele lui a auzit zgomote la poartă.

„Eram la masă și am ieșit aici și fugea unul la vale, erau coroanele puse pe poartă. Era un jeep la Gherguș, oprit, vișiniu, pe roata de rezervă era capacul, numărul nu l-am văzut că era distanță”, a declarat, potrivit Știrilor ProTV, Virgil Tivig, fratele fostului polițist local.

Mașina a dispărut rapid pe șoseaua din sat, însă fostul polițist bănuiește cine ar putea fi făptaşii. A depus plângere la poliție, mai ales că, și în primăvară, a găsit într-un lemn din ogradă o capsă explozivă care putea să producă o tragedie dacă ajungea în foc.

Cred că totul se leagă de anumite personaje care sunt personaje cheie în dosarul „Mafia Pădurilor” din Peștișani. Au fost niște arestări, rețineri, anul trecut, e vorba devalizarea munților Vâlcan aparținând Obștii Peștișani, e vorba de sume foarte imense de bani, foarte mari, devalizate”, a declarat Silvestru Tivig, fost polițist local, potrivit Știrilor ProTV.

Polițiștii încearcă să descopere cine se află în spatele amenințărilor.

În ambele cauze au fost întocmite dosare penale, fiind efectuate cercetări de polițiști atât sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului materiilor exploxive, cât și pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare”, a declarat Oana Vlăduț, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Fostul polițist local a fost în trecut și martorul-cheie într-un dosar, care a dus la condamnarea la închisoare a unui fost primar al localității, dar și a unui fost senator.

Sursa: Știrile ProTV