Vizita premierului Nicolae Ciucă în Republica Elenă cu prilejul operaționalizării interconectorului de gaze Grecia – Bulgaria

Premierul Nicolae Ciucă s-a aflat, joi, într-o vizită de lucru în Grecia, cu prilejul operaționalizării interconectorului de gaze. Acesta va fi inaugurat mâine, ceea ce înseamnă că România poate importa gaze din zona caspică și nu va mai depinde de gazul rusesc. Șeful Guvernului a avut discuții cu premierul elen.

Urmărește-ne peGoogle news
Vizita premierului Nicolae Ciucă în Republica Elenă cu prilejul operaționalizării interconectorului de gaze Grecia – Bulgaria
Foto: Captură Video

„Interconectorul dintre Grecia și Bulgaria, cât se poate de important pentru rețeaua de transport gaze către Europa. Asigură inclusiv aprovizionarea României”, a spus premierul Nicolae Ciucă, la Atena.

Interconectorul de gaze Bulgaria-Grecia va fi inaugurat vineri. România poate importa gaze din zona caspică. Construcţia acestei conducte cu o lungime de 182 kilometri trebuia să se finalizeze în luna aprilie 2021, dar între timp termenul limită a fost prelungit până la 31 decembrie 2021, din cauza pandemiei şi a unor probleme tehnice. Ulterior, compania responsabilă pentru acest proiect a acordat contractorului grec un răgaz suplimentar de şase luni, până în luna iunie 2022.