SUA ar putea elimina taxele la o serie de mărfuri din China

Autorităţile americane studiază în continuare posibilitatea eliminării taxelor pe o serie de mărfuri din China, dar nu există date despre când va fi anunţată decizia finală, a declarat marţi, la o conferinţă de presă de către secretarul de presă de la Casa Albă, Karine Jean-Pierre.

Urmărește-ne peGoogle news
SUA ar putea elimina taxele la o serie de mărfuri din China
Foto: The White House

Nu am un program pentru dumneavoastră în acest sens”, a spus ea, când a fost întrebată când preşedintele american Joe Biden intenţionează să ia o decizie cu privire la tarifele la mărfurile din China şi dacă şeful administraţiei de la Washington intenţionează să discute înainte. cu preşedintele chinez Xi Jinping. „Echipa preşedintelui continuă să exploreze opţiunile noastre <...>. După cum ştiţi, preşedintele a vorbit cu Xi Jinping în martie, continuăm să lăsăm deschise toate liniile de comunicare atât la nivel prezidenţial, cât şi mai jos", a adăugat Jean-Pierre.

Aici sunt multe elemente diferite (în problema taxelor la mărfuri din RPC) sunt foarte multe elemente diferite, mai ales că administraţia anterioară a introdus aceste taxe într-un mod atât de nesistematic şi nestrategic. asiguraţi-vă că avem abordarea corectă. Această echipă discută, se uită la ea <...> de îndată ce găsim abordarea potrivită cu privire la ceea ce este potrivit pentru publicul american, pentru poporul american, atunci va exista un anunţ din partea noastră”, a adăugat Jean-Pierre când a fost rugată să comenteze poziţia celor din Statele Unite care se opun renunţării la taxe.

Marţi mai devreme, ziarul Politico, citând surse, a declarat că Biden se gândeşte să ridice doar o mică parte din tarifele la importurile din China. Potrivit publicaţiei, administraţia americană ar putea anula taxe la exporturile chineze în valoare de 10 miliarde de dolari. Între timp, administraţia anterioară a SUA, condusă de preşedintele Donald Trump, a impus taxe vamale asupra mărfurilor furnizate de China către Statele Unite în valoare de aproximativ 370 de miliarde de dolari.

Administraţia anterioară a SUA a declanşat de fapt un război comercial cu China. În plus, ea a urmat o politică de înăsprire a presiunii asupra Beijingului şi de izolare a RPC. Tarifele impuse de Washington au costat importatorii americani 71,6 miliarde de dolari de la începutul lunii iulie 2018, potrivit Reuters. Aceste tarife au forţat companiile să rupă lanţurile de aprovizionare, au dus la tulburări ale burselor şi au încetinit creşterea economică a SUA cu mult înainte de pandemia de coronavirus.

Biden şi alţi membri ai actualei administraţii americane au confirmat în mod repetat recent că explorează posibilitatea de a elimina unele dintre taxele vamale la bunurile şi serviciile exportate de China în SUA.