Curtea de Apel a respins cererea DNA de a sesiza Curtea Europeană de Justiţie în dosarul Hidroelectrica, al Elenei Udrea

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins cererea DNA de a întreba Curtea Europeană de Justiţie dacă trebuie luată în calcul decizia CCR privind prescrierea faptelor. Avocaţii Elenei Udrea susţin că faptele s-ar fi prescris deja, astfel că judecata ar trebui să înceteze.

Urmărește-ne peGoogle news
Curtea de Apel a respins cererea DNA de a sesiza Curtea Europeană de Justiţie în dosarul Hidroelectrica, al Elenei Udrea
Foto: Elena Udrea/ Facebook

Elena Udrea a solicitat, prin avocaţii săi, încetarea procesului, ca urmare a prescrierii faptelor încă din 2019. În acest dosar, în primă instanţă, Udrea a fost condamnată la opt ani de închisoare.

De partea cealaltă, DNA spune că, potrivit normelor europene, procesul trebuie să continue. În aceste condiţii, procurorii anticorupţie au vrut să cheme în ajutor Curtea Europeană de Justiţie.

În dosarul „Hidroelectrica”, Elena Udrea este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani, infracţiuni presupus comise în 2011. Traficul de influenţă se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 10 ani, potrivit vechiului Cod penal, şi de la 2 la 7 ani, potrivit noului Cod penal, iar spălarea de bani de la 3 la 12 ani pe vechiul Cod şi de la 3 la 10 ani pe noul Cod.