MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia, din cauza incendiilor de vegetație

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde există pericol de producere a unor incendii de vegetaţie în mai multe regiuni din cauza temperaturilor ridicate şi a vântului.

Urmărește-ne peGoogle news
MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia, din cauza incendiilor de vegetație
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit MAE, autorităţile locale din Grecia au emis o avertizare de incendiu, pentru intervalul 5-7 iulie, din cauza temperaturilor ridicate şi a vântului puternic.

Pericol iminent de incendii de vegetaţie există în: insulele din nordul şi estul Marii Egee (Lesvos, Chios, Samos, Ikaria); regiunile Attica, Grecia Centrală (Viotia, insula Evia), peninsula Peloponez (Corint, Argolida, Lakonia, Arkadia, Mesinia) şi Grecia de Vest (Ilia, Ahaia).

„Autorităţile elene recomandă tuturor persoanelor să manifeste o atenţie sporită şi să evite orice activitate în aer liber care poate provoca, din neglijenţă, un incendiu (ex. arderea/curăţarea resturilor de vegetaţie uscată, utilizarea de maşini/dispozitive care provoacă scântei, folosirea grătarelor în aer liber, afumatul stupilor, aruncarea ţigărilor aprinse, curăţarea/arderea vegetaţiei de pe loturile agricole - interzisă de altfel în acest sezon etc.). În caz de incendiu, cetăţenii sunt rugaţi să anunţe imediat pompierii, la numărul de telefon 199", a transmis MAE.

Europa atrage cei mai mulți turiști la nivel global. Grecia, Italia și Franța rămân destinațiile de top pe timpul verii

Instituţia le recomandă cetăţenilor români aflaţi în Grecia ca, în eventualitatea izbucnirii unui incendiu în zona în care se află, să urmeze întocmai instrucţiunile autorităţilor competente (poliţie, pompieri etc.).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 şi ale Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088.