Fostul director al CFR Călători Timișoara a fost trimis în judecată pentru o mită de 1500 de lei

Florin Blăgăilă, fost director al CFR Călători Timişoara, a fost trimis în judecată de DNA pentru corupţie, fiind acuzat că a primit mită pentru a urgenta plata unei facturi în cadrul derulării unui contract din bani publici.

Iul 4, 2022 - 20:14
Urmărește-ne peGoogle news
Fostul director al CFR Călători Timișoara a fost trimis în judecată pentru o mită de 1500 de lei
Foto: CFR Călători/ Imagine cu caracter ilustrativ

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată un om de afaceri, acuzat că l-a mituit pe directorul de la CFR, şi fiul omului de afaceri, cel care a intermediat mita.

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 17 martie 2022, Florin Blăgăilă, la acea vreme director la Sucursala Regionala Timişoara din cadrul Societăţii Naţionale "CFR Călători" SA, ar fi primit de la omul de afaceri suma de 1.500 de lei pentru a urgenta achitarea unei facturi (în valoare de 33.724 lei), emisă de societatea acestuia din urmă, în contextul unui contract încheiat cu CFR Călători, ce avea ca obiect "reparaţii şi întreţinere clădiri-lot Deva", notează Digi24.

Suma remisă cu titlu de mită ar fi fost pusă la dispoziţia omului de afaceri de către fiul său.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiş cu propunere de a se menţine măsura controlului judiciar dispusă în cazul omului de afaceri.