Prima misiune de intervenție a pompierilor români în stingerea incendiilor din Grecia, în acest an

Pompierii români acționează pentru lichidarea unui incendiu, în zona regiunii Schimatari, situată la nord de Atena, luni, 4 iulie.

Urmărește-ne peGoogle news
Prima misiune de intervenție a pompierilor români în stingerea incendiilor din Grecia, în acest an
Foto: IGSU

28 de pompieri români, 3 mașini de stingere incendii de pădure și o cisternă de mare capacitate intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului care afectează o suprafață considerabilă de vegetație uscată.

Aceștia utilizează o cisternă de mare capacitate pentru alimentarea cu apă a dispozitivelor de stingere. Autospeciala poate transporta 30.000 litri apă și este utilă în zonele unde nu există surse suplimentare de alimentare (hidranți, râuri, lacuri sau alte surse de apă).

Pompierii români acționează în sprijinul colegilor eleni, care au dislocat, în zona Dilesi peste 25 de mașini de stingere, precum și aeronave specializate.

Intervenția are loc la solicitarea ofițerului elen, delegat în asistarea și buna desfășurarea a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

Autoritățile locale au ordonat evacuarea preventivă a Dilesi, o stațiune de pe litoral din regiunea Viotia, la nord de capitala Greciei, în timp ce pompierii s-au luptat cu un mare incendiu care a izbucnit luni, mai devreme, în Schimatari, în apropiere, scrie keeptalkinggreece.com.

O casă a fost complet incendiată.

Autoritățile au evacuat așezarea Agios Georgios, din Delesi, din motive de precauție. Localnicii au declarat presei că incendiul a pornit din zona Agios Georgios.

Flăcările par să se fi extins rapid, în timp ce vântul bate în zonă, îngreunând munca de stingere.

Protecția Civilă a Greciei a avertizat despre risc foarte mare de incendii și luni, 4 iulie, marcând regiunile Attica, Viotia, Evia, insulele din estul Mării Egee și zonele din Peloponez cu portocaliu, risc foarte mare Nivel 4.