Kremlin: Vladimir Putin nu-l va felicita pe Joe Biden cu ocazia zilei de 4 iulie

Președintele rus Vladimir Putin nu își va trimite felicitările omologului american Joe Biden de Ziua Independenței din acest an din cauza politicii „neprietenoase” a țării față de Rusia, a declarat luni purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

Iul 4, 2022 - 14:21
Iul 4, 2022 - 18:40
Urmărește-ne peGoogle news
Kremlin: Vladimir Putin nu-l va felicita pe Joe Biden cu ocazia zilei de 4 iulie
Foto: Kremlin.ru/ Wikimedia

Anul acesta telegrama de felicitare nu va fi trimisă”, a anunțat Dmitri spus Peskov la o conferință de presă telefonică.

Acest lucru are legătură cu faptul că anul acesta a marcat punctul culminant al unor politici  neprietenoase față de țara noastră ale Statelor Unite”, a adăugat Peskov.

Felicitările ar putea fi considerate cu greu adecvate în aceste condiții, în acest an”, a mai precizat purtătorul de cuvânt de la Kremlin, potrivit CNN.

Putin și Biden nu au vorbit de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, pe 24 februarie”, a confirmat Peskov în timpul unei conferințe de presă online de la sfârșitul lunii iunie.

În același timp, relațiile oficiale au fost alterate și de calificările date de președintele american Joe Biden lui Vladimir Putin, precum și de criticile privind acțiunile Rusiei.

Joe Biden l-a numit „criminal de război” pe Putin la doar trei săptămâni de la invazia rusă în Ucraina. Declarația din 16 martie a reprezentat o schimbare majoră în abordarea pe care a avut-o Casa Albă legat de acțiunile Rusiei în Ucraina.

Întrebat de reporteri, la Casa Albă, dacă apreciază că Vladimir Putin poate fi catalogat ca fiind „criminal de război”, Joe Biden a răspuns „da, cred că este criminal de război”.

Iar la aproape două luni de la invadarea Ucrainei de către Rusia, Joe Biden a calificat acțiunea rușilor din Ucraina drept un genocid, pentru prima oară. Președintele american a vorbit despre genocidul rușilor asupra ucrainenilor în contextul exploziei preturilor la combustibili.

Bugetele americanilor nu ar trebui să de faptul că un dictator comite genocid într-o altă țară”, a declarat, pe 13 aprilie, Joe Biden.