Mesajul transmis de conducerea DNA, de Ziua Justiției: „O societate curată, liberă de corupţie reprezintă garanţia eficienţei, a performanţei şi a dezvoltării”

Conducerea DNA a transmis în cadrul unui mesaj de Ziua Justiţiei că justiţia penală este o componentă esenţială a societăţii democratice, iar anticorupţia trebuie să menţină angajamentele asumate pe linia întăririi statutului de ţară europeană, explicând că acesta este un motiv pentru care forţa de reacţie a DNA, fiind principala instituţie anticorupţie, „nu trebuie restrânsă, ci dimpotrivă, activ consolidată”.

Iul 3, 2022 - 12:36
Urmărește-ne peGoogle news
Mesajul transmis de conducerea DNA, de Ziua Justiției: „O societate curată, liberă de corupţie reprezintă garanţia eficienţei, a performanţei şi a dezvoltării”
Foto: DNA

Cu ocazia Zilei justiţiei, conducerea DNA a transmis că „le urează tuturor procurorilor, judecătorilor şi reprezentanţilor celorlalte profesii juridice, sănătate, putere şi curaj în activitatea pe care o desfăşoară”, explicând că „o societate curată, liberă de corupţie reprezintă garanţia eficienţei, a performanţei şi a dezvoltării” şi că „numai o societate în care corupţia este respinsă ca atitudine şi comportament le poate oferi celor merituoşi şi oneşti şansa de a-şi pune energia şi cunoştinţele în slujba interesului public ori pentru a construi proiecte durabile”.

Potrivit DNA, „justiţia penală rămâne o componentă esenţială a structurii democratice a societăţii româneşti, iar anticorupţia trebuie să dea răspuns clar şi categoric aşteptărilor venite dinspre cetăţeni. Anticorupţia trebuie să menţină ferm angajamentele concrete asumate pe linia întăririi statutului de ţară europeană cu un stat de drept pe deplin funcţional. De aceea, forţa de reacţie a DNA - principala instituţie anticorupţie - nu trebuie restrânsă, ci dimpotrivă, activ reconsolidată”.

„DNA este o instituţie solidă care a demonstrat pe parcursul existenţei sale că are experienţa, rezistenţa şi aplombul necesare pentru a face anchete în cazuri de corupţie importante. Procurorii, întregul personal care lucrează în DNA, sunt pe deplin conştienţi de rolul, misiunea şi aşteptările cetăţenilor. De Ziua justiţiei conducerea DNA îi salută pe noii procurori şi angajaţi care s-au alăturat de curând echipei şi îi îndeamnă pe toţi ceilalţi procurori şi colegi să îşi continue activitatea cu mai multă implicare, curaj şi profesionalism şi, totodată, îi asigură ca vor avea întreaga susţinere în situaţiile dificile care ar putea să apară”, a mai explicat DNA.