Trei polițiști au fost uciși în timp ce încercau să aresteze un bărbat acuzat de violență domestică, în SUA

Trei ofițeri de poliție au fost împușcați în statul american Kentucky, în timp ce încercau să execute un mandat împotriva unui bărbat acuzat de violență domestică, scrie BBC.

Urmărește-ne peGoogle news
Trei polițiști au fost uciși în timp ce încercau să aresteze un bărbat acuzat de violență domestică, în SUA
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Poliția l-a arestat pe suspectul în vârstă de 49 de ani după, după ce acesta a deschis focul asupra polițiștilor. Șeriful din comitatul Floyd, John Hunt, a spus că ofițerii s-au confruntat cu „iad pur” când au ajuns la casa bărbatului.

Alte patru persoane au fost rănite în achimbul de focuri din Allen, un oraș mic dintr-o zonă muntoasă din estului statului Kentucky, cu o populație de doar 166 de locuitori.

Ofițerii care au murit în atacul de joi seara erau căpitanul Ralph Frasure, adjunctul William Petry și îngrijitorul de câini Jacob Chaffins. Câinele Drago, unul dintre câinii pe care i-a adus la locul incidentului polițistul Chaffins, a murit și el.

Cei trei polițiști au fost întâmpinați cu focuri de armă trase cu o pușcă, atunci când s-au dus la casa de pe Main Street, cu puțin înainte de ora locală 19:00.

Împușcăturile au continuat aproape trei ore, înainte ca suspectul, Lance Storz, să fie luat în custodie, predandu-se în urma negocierilor cu membrii familiei sale.

El a primit două capete de acuzare de ucidere a unui ofițer de poliție, cinci capete de acuzare de tentativă de ucidere a unui ofițer de poliție, o acuzație de tentativă de omor și o acuzație de agresiune de gradul I asupra unui animal de serviciu.

„Aceasta este o dimineață grea pentru comunitatea noastră”, a declarat guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, într-o postare pe rețelele de socializare. „Comitatul Floyd și curajoșii noștri polițiști, primii care au intervenit, au suferit o pierdere tragică noaptea trecută”.