Miliardarul Warren Buffett cere ca întreaga sa avere să fie cheltuită în cel mult 10 ani de la moarte sa

Miliardarul, cunoscut filantrop, a cerut ca întreaga sa avere să fie cheltuită în maximum 10 ani de la moartea sa, potrivit Wall Street Journal şi New York Post.

Urmărește-ne peGoogle news
Miliardarul Warren Buffett cere ca întreaga sa avere să fie cheltuită în cel mult 10 ani de la moarte sa
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

Warren Buffett ar putea plănui să redirecţioneze zeci de miliarde de dolari către organizaţia de caritate pentru drepturile la avort, chiar dacă banii au fost alocaţi iniţial pentru fundaţia filantropică condusă de bunul său prieten Bill Gates, potrivit unui raport.

În 2006, investitorul miliardar s-a angajat să lase moştenire 85% din acţiunile holdingului său, Berkshire Hathaway, Fundaţiei Bill şi Melinda Gates, a doua cea mai mare organizaţie de caritate din lume.

Într-o scrisoare adresată cuplului, Buffett, care a promis că va oferi 99% din averea sa unor organizaţii de caritate, a scris că „s-a angajat în mod irevocabil să facă cadouri anuale cu acţiunile Berkshire Hathaway „B” de-a lungul vieţii mele”.

Dar Wall Street Journal raportează acum că o fundaţie obscură a familiei Buffett care sprijină drepturile la avort se pregăteşte pentru a primi o mare parte din averea „Oracolului lui Omaha”, odată ce investitorul de 91 de ani moare.

Fundaţia Susan Thompson Buffett şi-a extins personalul administrativ înaintea unui „aflux masiv de bani” anticipat, potrivit WSJ.

Din participaţia de aproximativ 90 de miliarde de dolari pe care Buffet o are la Berkshire Hathaway, 56 de miliarde vor merge către Fundaţia Bill şi Melinda Hates, iar 17,4 miliarde către patru organizaţii caritabile de familie. Potrivit WSJ, aproximativ 18,7 miliarde de dolari rămân nedesemnate, iar toate numerele de mai sus ar putea creşte dacă acţiunile Berkshire continuă să evolueze ca în trecut. Totodată, publicaţia financiară mai scrie că Warren Buffet vrea ca toate miliardele lui să fie cheltuite în cel mult 10 ani de la moartea sa.

Fundaţia Gates se bazează pe primirea sumei promise, dar şi pe diferenţa rămasă, iar angajaţii au petrecut ani întregi căutând noi domenii în care să folosească banii. O soluţie propusă a fost să fie pornită o bancă mondială de economii pentru copii. Suma alocată fiecărui copil nu a fost dezvăluită, însă un fost angajat al fundaţiei Gates a declarat pentru WSJ că fiecare copil ar primi câteva mii de dolari care ar urma "să stea pe un raft, ca un plan de bătaie" pentru beneficiarii minori.

Cu toate acestea, Warren Buffet, în vârstă de 92 de ani, nu a dezvăluit detaliile împărţirii averii sale după ce el va muri. Experţii în administrarea averilor consultaţi de Wall Street Journal au spus că scrisoarea prin care miliardarul se angajează să-şi doneze averea este un pic ambiguă, iar investigaţia WSJ a descoperit că Fundaţia Susan Thompson Buffet, o organizaţie caritabilă de familie care sprijină libertatea avortului, a angajat personal şi se pregăteşte de "un influx masiv de capital" de până la 100 de miliarde de dolari, însemnând că ar putea primi o parte din suma promisă fundaţiei Bill şi Melinda Gates.